Vítězný víkend a postup do extraligy týmu U14

13.12.2021

O víkendu nás čekaly 2 poslední zápasy základní části skupiny A. Šlo o umístění na prvních třech místech a tím i o zajištění přímého postupu do extraligy.

 

DBaK Plzeň : USK Praha  39 : 108

V sobotu jsme zavítaly na hřiště Plzně. Po prvním zápase doma jsme věděly co můžeme od soupeře čekat. Hrály jsme těsnou obranu po celém hřišti a a po ztrátách soupeře jsme hrály rychlý protiútok.

V zápase si zahrály všechna děvčata a všechna zaslouží pochvalu. Plnily pokyny trenérek a makaly v obraně.

 

BK Lokomotiva Karlovy Vary : USK Praha   34 : 51

V neděli nás čekal soupeř, který v sobotu prohrál se Strakonicemi a chtěl moc proti nám uspět, vrátit nám porážku z Královky. A hlavně šlo o umístění na čele tabulky. Kdo postoupí přímo do extraligy a kdo bude čekat na třetím místě, zda postoupí či nikoliv. Záleží i na vývoji v ostatních skupinách.....

Celý zápas jsme vedly, ale soupeř se nevzdával a nepříjemně dotahoval. V jednu chvíli jsme vyhrávaly jen o 3 body. Naštěstí jsme se nenechaly zlomit a tlak soupeře jsme ustály. Rozhodlo i to, že máme širší, vyrovnanější tým než soupeř. Mohly jsme více střídat a tím mít více fyzických sil v závěru. Všechny hráčky bojovaly a zaslouží velkou pochvalu.

Poslední hrací víkend v roce jsme zvládly a tím jsme mohly slavit 1. místo v tabulce skupiny A a tím i postup do extraligy !!!