U20 vedou maďarský challenger

13.7.2021
Reprezentantky do 20 let vyhrály i druhý zápas v Maďarsku, když zvládly dramatickou koncovku a porazily Španělsko o 3 body. Z Lvic spadla nervozita ze včerejšího utkání a s dvěma výhrami tak průběžně dominují ve své skupině.

Tým vedený Romanou Ptáčkovou mírně zaspal vstup do utkání, ale během krátké chvíle se oklepal a začal předvádět pohledný basketbal. Češky si vzaly vedení na svou stranu a po deseti minutách vedly o 6 bodů. V další desetiminutovce si slepenými trojkami vybudovaly Lvice až čtrnáctibodový rozdíl, který se však vzápětí ztenčil. Jenže mladé hráčky vedené rozehrávačkou Kateřinou Zeithammerovou se kously a vzaly si ztracené vedení zpátky.

Španělky do druhé půle vstoupily mnohem odhodlanější a pomalu začaly umazávat dvouciferný bodový rozdíl. Ve 34. minutě se vedení přehouplo na stranu pyrenejského týmu po koši Moyi. Češky to však nepoložilo a dostaly se na +5. Jenže střelou z poza trojkového oblouku se Španělky přiblížily na dostřel. Do konce zápasu byly na obou stranách nepřesnosti a jediný koš tak přidala Kateřina Zeithammerová z čáry trestného hodu. I to české reprezentaci stačilo k druhému vítězství a skvělému prvnímu místu ve skupině.

Španělsko – Česko 65:68

Malíková 14, Paurová 13, Vydrová 11, Zeithammerová a Brejchová po 10, Kadlecová 4, Fišerová, Hynková a Pokorná po 2, Finková, Kubíčková a Králová 0