Brionna Jones září v WNBA

8.7.2021
Kdo nás čte pravidelně, ví, že Brionna Jones je velkou oporou Connecticut Sun. Trenér Curt Miller už vloni dal pivotce ZVVZ USK Praha větší prostor na hřišti a udělal dobře. V letošní sezóně na 190 centimetrů vysokou hráčku padá ještě větší tíha odpovědnosti.

Jenže to je právě to, co Brionně svědčí. Od roku 2017, tedy premiérového ročníku v WNBA, její vliv na hřišti, ale i její čísla rostou. Zatímco před pěti lety hrála v průměru 6 minut, letos je to pětkrát více. Stejně tak si vede i ve střelecké statistice. Ve svém prvním ročníku dávala 2,9 bodů na zápas, v letošní sezóně dává zase pětkrát více, konkrétně 15,4. Zlepšila se také v doskocích, teď jich sbírá téměř 7 na zápas, před tím to byly necelé dva.

Za to vše sbírá i individuální ocenění. V minulém článku jsme vás informovali o její účasti v WNBA All-Star Game, do kterého vyběhne v základní pětce výběru WNBA. To vše korunovala oceněním Nejlepší hráčka týdne východní konference. Jejich 20,3 bodů a 8 doskoků na zápas z ní udělaly možná nejlepší hráčku týdne celé ligy, nikoliv jen východní konference.

Za své působní v WNBA Brionna Jones nasbírala 756 bodů, 390 doskoků, 71 asistencí, 82 zisků a 42 bloků. A to letošní sezóna ještě nekončí.