Čekání na výhru pokračuje

18.6.2021
České reprezentantky udržely s favorizovanou Francií krok jen v prvním poločase a připsaly si druhou porážku na Mistrovství Evropy. O postupu rozhodne tedy nedělní utkání proti Chorvatsku, které stejné jako český tým, má na svém kontě dvě porážky.

Trenér Svitek lehce obměnil základní pětku a to se ukázalo jako dobrý tah. Lvice byly pro Francii vyrovnaným soupeřem a dlouho se držely na dostřel. Hráčky s kohoutem na hrudi odskočily nejvýše na šestibodový rozdíl, se kterým si český výběr dokázal poradit. V 16. minutě se Češky dostaly do vedení, když Kateřina Elhotová proměnila dva trojkové pokusy za sebou. Do poločasu si Francouzky vzaly vedení zpět.

Jenže hráčky pořadatelské země dokázaly najít recept na zónovou obranu české reprezentace a poprvé v utkání vedly dvouciferným rozdílem. Lvice sice dokázaly půlku náskoku umazat osmibodovou šňůrou, ale na zvrat v utkání to nestačilo. Francii ke konci zápasu padly trojkové pokusy a připsaly si tak druhou výhru na šampionátu. Tentokrát o 20 bodů.

Česko je tak v tabulce D na třetím místě, o skóre před Chorvatskem. Nedělní zápas tedy rozhodne, kdo v turnaji skončí a kdo bude pokračovat. Utkání můžete sledovat na ČT2 od 18 hodin.