EuroBasket se blíží

24.5.2021
Do začátku evropského šampionátu zbývá 24 dnů. To je ještě hodně času na přípravu pro všech 16 kvalifikovaných týmů, které proti sobě nastoupí ve Španělsku a Francii, tedy pořadatelských zemí letošního ženského Eurobasketu.

Týmy jsou rozděleny do čtyř skupin po čtyřech účastnících. Celky na druhém a třetím místě si to rozdají z vedlejší skupiny na kříž o postup do čtvrtfinále. Tam na ně budou čekat družstva, která ovládla základní skupiny a postoupila rovnou do další fáze šampionátu. K zlatým medailím pak zbývá jediné, vyhrát všechny tři následující utkání. Nejlepších 6 týmů se pak kvalifikuje na Mistrovství světa 2022.

České Lvice zahájily přípravu před dvěma týdny v Mariánských lázních, respektive v Trutnově. Ode dneška je čeká třítýdenní kemp na Královce, ve kterém sehrají šest přípravných utkání. Již tento pátek a sobotu nastoupí proti Švédsku. Dále je čeká dvojzápas proti Bělorusku. Celý přípravný proces bude zakončen proti Slovenkám. ČT Sport odvysílá páteční duel proti Švédkám. I příští týden budete moct sledovat zápas proti Bělorusku na obrazovkách ČT Sport.

Reprezentace vedená Štefanem Svitkem zahájí turnaj 17. června zápasem v pravé poledne. Ve 12 hodin rozehrají evropský šampionát proti Rusku. Den po té, od 21 hodiny, vyzvou Lvice domácí Francii. Ta je stavěna do role favorita na celkové prvenství. Po dnu volna vyběhnou Češky do posledního zápasu ve skupině proti Chorvatsku. Toto utkání je na programu od 18 hodin.