Nová posila Barbora Bálintová

13.5.2021
ZVVZ USK Praha v příští sezoně posílí svůj tým o Barboru Bálintovou. Slovenskou rozehrávačku jste mohli vidět na Královce v lednu během euroligové bubliny v dresu Arka Gdyně. V loňské sezoně právě v dresu polského celku zaznamenávala šestadvacetiletá hráčka přes 10 bodů na zápas, k tomu přidávala v průměru 6,2 asistencí, stejně tak se jí dařilo i na evropské scéně.

„Jsem velmi šťastná, že přicházím do týmu jako je ZVVZ USK Praha, který už dlouhé léta úspěšně působí v Eurolize. Je to pro mě velká věc, že budu součástí tohoto týmu. Bude mi ctí pracovat s legendou, jakou je Natália Hejková, které je nejlepší trenérka historie ženského basketbalu. Proto mě těší, že si přeje, abych byla součástí jejího týmu. Rozhodla jsem se pro ZVVZ USK Praha, protože mám jen nejvyšší cíle v mojí kariéře. A myslím, že USK Praha si zaslouží být každý rok ve Final Four Euroligy. To je i můj cíl na další sezonu. Budu se snažit hlavně o to, abych pomohla týmu dosáhnout těch nejlepších výsledků. Myslím, že je to správný krok v mé kariéře. Poslední tři roky jsem hrála v Arka Gdyně, z toho dvě sezony jsme hrály Euroligu, kde jsem nasbírala zkušenosti, které bych ráda zužitkovala v ZVVZ USK Praha. Tým hraje velmi dobře, líbí se mi a vyhovuje mi tento styl hry, kterým se prezentuje. A také se těším, že budu znova v týmu s Tejou Oblak, se kterou jsem působila v Košicích."

Talentovaná rozehrávačka také pomohla slovenské reprezentaci k účasti na letošním Eurobasketu. V kvalifikaci pomohla Slovenkám s více než 11 body a 6 asistencemi na zápas. Barbora Bálintová se tak po tříletém angažmá v Gdyni přesouvá do Prahy. V ZVVZ USK Praha nahradí Ivanu Dojkić, která se s týmem dohodla na rozvázání kontraktu.