České Lvice zahajují přípravu

6.5.2021
V pondělí začne příprava českých basketbalistek na letošní EuroBasket, do kterého se Lvice probojovaly z prvního místa ve skupině. Reprezentační kempy odstartují v Mariánských Lázních a Trutnově. Pak se příprava přesune na Královku, kde tým odehraje v rámci přípravy několik přátelských utkání.

Do Prahy přiletí Švédky, Bělorusky a Slovenky. S každým týmem Lvice odehrají po dvou zápasech. „Hned po losu jsme po konzultaci s trenérem kontaktovali týmy ohledně přípravných zápasů, komunikace probíhala bez problému a řešili jsme jen detaily.“ dodává manažer reprezentace Simon Bytel.

Štefan Svitek nominoval na přípravné kempy 16 hráček. Svou účast bohužel odmítla Lenka Bartáková (zdravotní důvody) či Beáta Adamcová. Na druhou stranu budou k dispozici zkušené hráčky jako Kateřina Elhotová, Romana Hejdová, nebo staronová opora ZVVZ USK Praha Alena Hanušová. Otazník visí nad Kiou Vaugh, kde se stále jedná s její manažerkou. „Snažíme se, abychom ji v týmu měli, ale nedokážeme říct, zda tomu tak bude.“ nechal se slyšet Simon Bytel. „Nominace se může stále rozšířit, ale mluvme raději o hráčkách, které rády přijedou, jsou v nominaci a potvrdily svou účast,“ zakončuje Štefan Svitek.

V nominaci jsou i další hráčky ZVVZ USK Praha. Tereza Vyoralová, která může nahradit Lenku Bartákovou na rozehře. Dále pak skvěle hrající Veronika Voráčková, Veronika Šípová a Simona Sklenářová.

Ve skupině D se Česká republika utká postupně s Ruskem, Francií a Chorvatskem. „Všechny tři týmy jsou velmi silné. O Francii se nemusíme vůbec bavit, to je jeden z favoritů a Rusko i Chorvatskou budou velmi těžcí soupeři. Skupina se může všelijak zamotat a bude záležet na každém bodu. Potřebujeme zůstat všichni zdraví, absolvovat dobrou přípravu a s tím můžeme něco dokázat,“ uzavírá Svitek.

ŠIRŠÍ NOMINACE NA EUROBASKET WOMEN 2021

JMÉNO

POST

KLUB (2020/21)

Gabriela Andělová

rozehrávač

Saarlouis (GER)

Kristýna Brabencová

křídlo

South Florida (NCAA)

Renáta Březinová

pivot

KP Brno

Pamela-Therese Effangová

křídlo

Sokol Hradec Králové

Kateřina Elhotová

křídlo

ZVVZ USK Praha

Eliška Hamzová

rozehrávač

BK Žabiny Brno

Alena Hanušová

křídlo

Bretagne (FRA)

Romana Hejdová

křídlo

Nantes (FRA)

Klára Pochobradská

pivot

Firenze (ITA)

Julia Reisingerová

pivot

UNI Girona (ESP)

Simona Sklenářová

křídlo

ZVVZ USK Praha

Natálie Stoupalová

křídlo

BK Žabiny Brno

Veronika Šípová

křídlo

ZVVZ USK Praha

Veronika Voráčková

křídlo

ZVVZ USK Praha

Tereza Vyoralová

rozehrávač

ZVVZ USK Praha

Petra Záplatová

rozehrávač

Al-Qazares (ESP)