WNBA klepe na dveře

26.4.2021
Dlouhá pauza od ženského basketbalu se nekonala. Jen co skončila česká liga a ženská Euroliga, o slovo se hned přihlásila zámořská WNBA. Ta letošní ročník odstartovala draftem, ve kterém bylo vybráno 36 nových tváří, které mají šanci dostat se do 12 nejlepších amerických týmů.

O jejich umístění se rozhodne na tréninkových kempech, které včera začaly a potrvají až do 13. května. To je poslední možný termín k vytvoření dvanáctičlenné soupisky na letošní 25. sezonu. V posledních 14 dnech se mohou odehrávat přátelská utkání, do kterých ještě mohou zasáhnout všechny hráčky, které daný tým má k dispozici.

To je velká šance pro Petru Holešínskou, která podepsala smlouvu s Chicago Sky na tento výběrový kemp. V případě, že by uspěla, stala by se celkově sedmou českou basketbalistkou, která by si tuto soutěž zahrála. V letošní sezoně se v týmu na kratičký moment představila Candice Dupree, kterou letos můžete vidět v dresu Seattle Storm, nebo již dříve hrající za ZVVZ USK Praha Kiu Vaughn a Martu Xargay v dresu Phoenix Mercury. Co je z pohledu letenského celku důležité, bude výkon podkošové hráčky Brionny Jones. Ta se v loňském ročníku stala jednou z opor Connecticut Sun a očekává se, že letos dostane ještě větší prostor.

Zámořská WNBA startuje 14. května a soutěž bude přerušena olympijským turnajem 11. července. 15. srpna se však rozjede druhá polovina americké ženské ligy, která určí týmové složení pro play-off. To začíná 23. září a vítězky letošního ročníku budou známy nejpozději 19. října.