Vítězky Českého poháru

1.4.2021
Nebývá zvykem, že by se Final Four hrálo na dvě etapy. Bohužel, letošní sezona je ovlivněna koronavirovou situací a tak se finalisté vrátili po téměř měsíční pauze do Chomutova na závěrečné utkání, které určilo letošního vítěze Renomia Českého poháru.

Dalším neobvyklým jevem bylo, že ZVVZ USK Praha nebyla schopna skórovat přes tři minuty. To pomohlo KP Brno, aby šňůrou 9:0 šlo do nečekaného vedení. Jenže to by nebyl tým s euroligovými zkušenostmi, aby se tím nenechal rozhodit a do konce čtvrtiny porazil soupeře 25:7. Rozjetý vlak se těžko zastavuje a KP Brno toho bylo přímým účastníkem. ZVVZ USK Praha pokračovalo v druhé desetiminutovce ve velkém tempu a nasázelo týmu Dušana Medveckého dalších 20 bodů. Po nevydařeném začátku šly hráčky ZVVZ USK Praha do poločasu s osmnáctibodovým vedením. Velkou zásluhu na tom měly především Mária Conde a Brionna Jones, které nastřílely dohromady 20 bodů za 20 minut.

Jestli se někdy o třetí čtvrtině říká, že je pro hráčky kritická, v dnešním zápase to neplatilo. Oba týmy totiž v této části hry povolily střelecká stavidla a v součtu padlo 47 bodů. Dvě třetiny těchto bodů zaznamenaly hráčky ZVVZ USK Praha a tím ještě navýšily své vedení. Poslední čtvrtina patřila mladým hráčkám ZVVZ USK Praha, které i tak dokázaly udržet bodové skóre svého týmu nad 20 body za čtvrtinu. Velkým plusem pro trenérku pražského celku je určitě i fakt, že se každá hráčka zapsala do bodového zápisu. Hned pět hráček zaznamenalo dvouciferný počet bodů, tři z nich dokonce double-double. Brionna Jones se stala nejlepší střelkyní utkání, Márii Conde se dokonce podařilo doskočit 15 míčů, z toho 12 v obraně. Díky tvrdé a soustředěné práci celého týmu ZVVZ USK Praha se mohl letenský celek radovat z vítězství v Renomia Českém poháru 2020/2021. Nutno podotknout, že MVP celého Final Four byla vyhlášena naše hráčka Veronika Voráčková.

KP Brno – ZVVZ USK Praha 55:96 (16:27, 13:20, 19:28, 7:21)

Jones 22 (11 dosk.), Conde 15 (15 dosk.), Voráčková 13 (11 dosk.), Elhotová 11, Šípová 10, Vyoralová 9, Oblak 5, Režan 4, Halátková 3, Kovtun a Zeithammerová po 2