Veronika Šípová o Final4

2.3.2021
Naposledy v roce 2015 se letitý ligový suverén ZVVZ USK Praha zúčastnil kromě domácí soutěže i poháru a byla z toho tenkrát zlatá medaile na ostravském vyvrcholení soutěže. Teď Pražanky vyráží do Chomutova se snahu vzít si po šesti letech zpátky pohárový triumf na RENOMIA Final4, které se uskuteční 4. a 5. března.

„Já osobně jsem ráda za možnost opět se zúčastnit českého poháru. Jsme zvyklé hrát pouze Euroligu a Ženskou basketbalovou ligu. Myslím si, že hrát český pohár je pro některé týmy velkým lákadlem,“ říká jedenadvacetiletá křídelnice USK Veronika Šípová, které bylo při poslední účasti Pražanek v poháru pouhých patnáct let. 

Jedním z důvodů účasti USK v tuzemském poháru je brzký konec svěřenkyň trenérky Natálie Hejkové v prestižní Eurolize, kde Pražanky nezvládly domácí bublinu a vypadly už v základní skupině. 

„Jsme profesionálky. Je to sport. Někdy se daří více, někdy méně. Euroligu jsme již hodily za hlavu a teď nám nezbývá nic jiného než se připravit na další sezónu. Samozřejmě, že po jakémkoli neúspěchu je motivace větší. A proto jdeme do každého dalšího zápasu v ŽBL se stoprocentním nasazením,“ tvrdí Šípová, která se spoluhráčkami od vypadnutí z Euroligy na konci ledna soupeře v domácí lize poráží snad ještě snadněji než předtím. 

USK ve čtvrtečním semifinále vyzve od 18:30 v městském derby nepříjemnou Slavii, po očku už ale hledí k pátečnímu zápasu, do kterého jim vzejde soupeř z odpoledního duelu KP Brno s Chomutovem. 

„Oba dva týmy by byly dobří soupeři. A je těžké si takhle zvolit proti komu bychom raději chtěly hrát. Každý tým má svou kvalitu. Pokud bych si ale měla vybrat, tak by to byl tým KP Brno,“ hledá Šípová papírově lepšího soupeře, se kterým se zřejmě Pražanky střetnou v ligovém semifinále.

Členka širšího reprezentačního kádru prožívá svou pátou sezónu v nejvyšší soutěži, letos ale dostává v dresu šampionek jednoznačně nejvíc prostoru. O tom svědčí vyšší minutáž na 18 minut na zápas i bodový průměr blížící se dvoucifernému číslu. Na hřišti tak může Šípová získávat zkušenosti od hvězd prověřených mezinárodními zápasy jako Kateřina Elhotová, Brionna Jones, Marija Režan nebo Teja Oblak.

„Je super, že tyto hráčky máme v týmu. Hrát s nimi je pro mě velkým přínosem do mé basketbalové kariéry. Co se třeba týče hraní pod košem, tak jsem se naučila větší stabilitě a koordinaci pohybu?“ vyjmenovává Šípová.

zdroj: zbl.basketball