Základní část v číslech

1.3.2021
V sobotu se odehrály zbývající zápasy Renomia ženské basketbalové ligy. Ti z vás, kteří sledují ZVVZ USK Praha pravidelně, vědí, čeho všeho naše „áčko“ dosáhlo. Pro jiné to může být základní část v kostce.

Po celkem náročné první fázi soutěže z důvodů různých karantén, hygienických opatření atd., se dá říct, že je velký úspěch dohrání základní část Renomia ženské basketbalové ligy. Z pohledu ZVVZ USK Praha šlo o jednoznačnou dominanci v lize. V osmnácti kolech nenašli přemožitele a nastříleli 1942 bodů. To dělá průměrně téměř 108 bodů na zápas. Defenzivní činnost patří dlouhodobě k přednostem letenských hráček. Obdržet 893 bodů v základní části, tedy necelých 50 bodů na zápas, to jen potvrzuje. Stobodovou hranici naše hráčky překonaly desetkrát, z toho třikrát na konci třetí čtvrtiny.

Po individuální stránce se daří Brionně Jones, která s průměrem 21,6 bodů na zápas ovládá tabulku střelců. V asistencích první dvě příčky také patří naším hráčkám. Alyssa Thomas s více než 7 přihrávkami na utkání této kategorii kraluje, hned za ní je Teja Oblak s 6,4 přihrávkami na utkání. Nejvíce odražených míčů doskočila Veronika Voráčková, 8,9 doskoků na zápas z ní dělá královnu pod košem. V získaných míčích letenské hráčky obsadily všechny tři první místa, Alyssa Thomas 5,4, Veronika Voráčková 3,8 a Brionna Jones 2,6 zisků na utkání.