Finalistky Českého poháru

24.2.2021
Jednoznačné vítězství na půdě Žabin Brno poslalo tým ZVVZ USK Praha do Final Four Českého poháru. V hale Rosnička nikdo nečekal tak ofenzivní smršť, jaké jsme byli svědkem. Nebývá zvykem, že v českém ženském basketu nastřílíte 70 bodů a stejně prohrajete o čtyřicet. Pojďme si říct, jak se postup do F4 zrodil.

Celá třetina všech bodů dnešního zápasu padla v první čtvrtině. ZVVZ USK Praha vlétlo do zápasu hodně aktivně a během první minuty utkání si vybudovali jedenáctibodový rozdíl. Z toho osm bodů zaznamenala Kateřina Elhotová. Zbytek úvodní desetiminutovky byl vyrovnaný a větší náskok Pražanek se navyšoval pomalu. Prvních pět minut druhé čtvrtiny nepřineslo moc košů ani na jedné straně. Pak se ZVVZ USK Praha probralo a do poločasu přidalo 19 bodů a jednoznačně určilo postupujícího do Final Four Českého poháru.

Žabiny vstoupily do druhé půle mnohem lépe a dokázaly porazit celek z Letné. I když to bylo o pouhé dva body, znamenalo to, že dokáží se ZVVZ USK Praha držet krok. Bohudík pro Pražanky si to domácí nepřenesly do poslední čtvrtiny a ofenzíva svěřenkyň Natálie Hejková zaznamenala 27 bodů. Největší podíl na vítězství měla kapitánka Kateřina Elhotová. Ta nastřílela 30 bodů, minula jen 3 střely a doskočila 7 míčů. Další double-double v české lize zaznamenala Brionna Jones, když k 11 bodům přidala 13 doskoků, z toho 10 útočných. Nejen díky těmto hráčkám se ZVVZ USK Praha dostalo do zítřejšího losu finalistek Českého poháru.

Žabiny Brno – ZVVZ USK Praha 70:112 (21:41, 10:25, 21:19, 18:27)

Elhotová 30 (7 dosk.), Conde 19, Voráčková 12 (7 dosk., 8 as.), Jones 11 (13 dosk.), Šípová 11, Režan 8, Vyoralová 7, Oblak 6, Dojkić 4, Halátková a Kovtun po 2