Překvapivá složení finále 3PT Challenge

24.2.2021
Semifinálovým kolem pokračoval turnaj v dovednostních soutěžích 3PT Challenge RENOMIA ŽBL. Do závěrečné čtveřice hráček, které se zúčastnily dovednostních soutěží v rámci úvodní tiskové konference ženské nejvyšší soutěže, se probojovaly hradecká Pamela Effangová, chomutovská Valentýnou Kadlecovou, ostravská Alena Bačová a Tereza Vyoralová z USK Praha.

Semifinále mezi Bačovou a Vyoralovou odstartovala na domácí palubovce střílející reprezentační rozehrávačka Tereza Vyoralová. Hráčce v modrém dresu s dvanáctkou na hrudi svědčila první pozice v rohu, když z nulového úhlu zaznamenala hned čtyři body, pak ale minula už všechny své další pokusy. 

„Nějak jsem měla moc síly. Všechno šlo do zadní obroučky, takže výsledek nic moc, ale co se dá dělat,“ ulevila si po výkonu Vyoralová. 

Bačová se chytila na prvním stanovišti až poslední dvoubodovou střelou a na poslední stanoviště šla s vyrovnaným skóre se svou protivnicí. O postupu hráčky SBŠ Ostrava do finále rozhodly až poslední dva přesné pokusy, které zaokrouhlily skóre Bačové na sedmi bodech. 

„První stanoviště a celkově začátek, to byla hrůza. Pak už to bylo dobré a na závěr mi spadly poslední dvě trojky, takže celkem dobré,“ usmála se po postupu Bačová.

Druhou bitvu o finále rozjela teprve šestnáctiletá Valentýna Kadlecová z Chomutova. Mladičká rozehrávačka zaznamenala na všech třech koších po dvou úspěšných pokusech a protože žádný nebyl za dva body, skončila se skóre 6.

„Moc mi to tam nepadalo, asi jsem střílela moc rychle. Podle mě jsem střelbu měla trochu zpomalit,“ hledala důvody minutých pokusů Kadlecová.

Nakonec ale i šest bodů Levhartici stačilo na finále, když Effangová po dvou bodech z prvního stanoviště netrefila na tom druhém ani jeden pokus a skončila na čtyřech bodech.

„Trochu mě štve, že jsem se zaměřila na to, kolik dala soupeřka. Řekla jsem si, že šest není tolik a vypadá to dobře. Pak jsem před koncem zjistila, že už musím dát a připustila jsem si tlak. Podle mě jsem to nezvládla mentálně,“ tvrdila po vyřazení Effangová.

O vítězce Skills Challenge se tak rozhodne mezi Alenou Bačovou z SBŠ Ostrava a Valentýnou Kadlecovou z Chomutova. Poslední díl 3PT Challenge uvidíte příští týden.

zdroj: zbl.basketball