Šestý hrací den ELW

24.1.2021
Během minulého týdne odehrály bubliny se všemi účastníky jednotlivých skupin, bohužel díky absenci dvou týmů v prvních turnajích, nejsou všechny zápasy ještě dohrány. Nejvíce je to vidět ve skupině A, kde mají ještě jedno volné postupové místo. Skupina D také ještě není dohrána, ale v té už jsou jasní postupující bez ohledu na výsledek zbývajících zápasů.

Skupina A

Izmit – Nadezhda Orenburg 78:80

Tato prohra tureckého celku převedla šanci postupu jen do matematické roviny. V následujících zápasech by Izmit musel všechny své soupeře porazit. Toto vyrovnané utkání je důkazem, že zbylé zápasy s Izmitem nebudou procházkou růžovým sadem.

Parfumerias Avenida – Dynamo Kursk 79:70

Stejně jako v předešlém zápase skupiny A se jednalo o vyrovnané utkání. Kdyby Dynamo Kursk neztratilo soustředění ve třetí čtvrtině, mohlo být o postupujících rozhodnuto.

Skupina B

LDLC Asvel – Fenerbahce 65:67

Tento zápas byl boj o první místo ve skupině B. A dala se spíše předpokládat taktická bitva o lepší postupující místo do další části soutěže. Možná i to stojí za nízkým bodovým nástřelem a ztrátou Marine Johannes v posledních sekundách zápasu, který vyzněl lépe pro Fenerbahce.

ZVVZ USK Praha – VBW Arka Gdynia 80:67

Domácí hráčky se s trpkým turnajem chtěly rozloučit vítězstvím. I když jim chvíli trvalo, než našly herní rytmus, nakonec se jim to přeci jen povedlo. Postup jim utekl o jedinou výhru.

Skupina C

TTT Riga – UMMC Jekatěrinburg 41:90

Jistý postupující ruský celek nenechal nikoho na pochybách, že chce ovládnout i letošní ročník ženské Euroligy a padesátibodovým rozdílem deklasoval Rigu. Tenisovou terminologií dostala Riga kanára, když ve skupině C nedokázala porazit ani jednoho ze svých soupeřů.

Familia Schio – Spar Girona 77:74

Tří bodová prohra nemusela Španělky mrzet. Díky lepšímu výsledku z prvního zápasu se dostaly před svého soupeře a tak si v posledním zápase základní části zajistily účast v další části Euroligy.

Skupina D

Šoproň Basket – Basket Landes 84:54

Maďarky, stejně jako Jekatěrinburg, uzavřely skupinu šestou výhrou v řadě a do dalších bojů postupují z prvního místa. Za to Basket Landes už nemá šanci na postup.

Galatasaray – Basket Bourges 76:65

Galatasaray se během celé bubliny dostával do tempa a vítězstvím v tomto zápase si zajistil druhé postupové místo. Basket Bourges sice dneska dohrává skupinu s Basket Landes, ale výsledek už nemůže nic změnit na účastnících play-off.