Pohled na čísla ELW

7.12.2020
V pátek skončila první polovina základní části ženské Euroligy. Formou turnajů se jí zúčastnilo 14 z 16 týmů ve třech městech. Dvě skupiny hostil Istanbul, po jedné pak Girona a Šoproň. V tomto článku se podíváme hlavně na to, jak si vedly hráčky v individuálních statistikách.

Body
Nejvíce bodů nastřílela Sonja Vašić hrající za Gironu, která za tři utkání stihla 75 bodů. Z hráček USK si nejlépe vede Brionna Jones. Ta nasázela soupeřkám celkem 55 bodů a je na šestém místě. O pět příček hůře je na tom Alyssa Thomas, která má „jen“ 47 bodů. Na děleném jednadvacátém místě je pak Marija Režan s 37 body.

Doskoky
V této statistice jednoznačně kraluje Alyssa Thomas. Ta má na prvním místě náskok před pronásledovatelkami 8 doskoků. V top 5 je také její americká parťačka Brionna Jones. S 29 doskoky je na čtvrtém místě.

Bloky
Na děleném šestém místě v blocích na zápas je duo Veronika Voráčková a Brionna Jones. Tam se jejich číslo zastavilo na bodu 1. Kdyby statstiky FIBA neprůměrovaly statistiky na zápas, obě by si o dvě místa polepšily.

Asistence
I v této statistice patří první místo Alysse Thomas. Celkem 24 úspěšných přihrávek našlo spoluhráčky. To je o 4 více než například Marine Johannes z Lyonu, jí patří třetí místo. Teje Oblak je o 2 asistence mimo nejlepší desítku a se 14 asistencemi jí patří 11. místo.

Zisky
V této statistice vévodí Kateřina Elhotová, která stihla 7 zisků za 3 zápasy. Stejný počet zisků má i Maria Araujo, ale ta potřebovala ke stejnému počtu zisků 4 utkání.

Double-double
V této statistice hned 4 hráčky „bojují“ o první místo. Dvě z nich jsou svěřenkyně Natálie Hejková, tedy Brionna Jones a Alyssa Thomas. Další je pak bývalá hráčka Pražanek, Valériane Vukosavljević, čtvrtá je pak Emes Hof z Avenidy. Všechny tyto hráčky nasbíraly dva dvouciferné zápisy. Prim mezi nimi drží Alyssa Thomas, která k tomu přidala jeden triple-double.