Poslední dva účastnici ELW jsou známi

28.10.2020
Do základní části letošního ročníku ženské Euroligy postoupily týmy Girony a Izmitu. Rozhodly o tom dnešní zápasy, které se oproti běžnému formátu hrály na jeden vítězný zápas.

Kvalifikační bublina se hrála v Izmitu v Turecku, toho využil tým domácích, který nedal Miškolci šanci a vyhrál rozdílem sedmnácti bodů. Izmit táhla za vítězstvím hlavně Dos Santos, která nastřílela 20 bodů a doskočila 17 míčů. 20 bodů také nastřílela Erica Wheeler. Maďarský tým táhla trojice Kristine Vitola s 20, Veronika Kanyasi s 16 a Dora Medgyessy se 14 body. Izmit tedy doplnil skupinu A.

Druhý zápas byl také jednoznačný, Spar Girona porazila ACS Sepsi o 22 bodů. Španělský celek šel do zásadního trháku ve druhé půli. Své k tomu řekla i Češka Julie Reisingerová, která stihla za 21 minut nastřílet 12 bodů a stala se třetí nejlepší střelkyní svého týmu. Před ní jsou Sonja Vašić se 17 body a Frida Eldebrink s 15 body. Další pěkný zápas má na svém kontě Laia Palau, která sedmkrát asistovala. Girona si vítězstvím pojistila možnost hostit předvánoční bublinu skupiny C.

V týmu Sepsi se bodově prosadily jen čtyři hráčky z 12, které měl trenér Zoran Mikes k dispozici. 24 bodů zapsala Rebekah Gardner, Rebecca Diane Tobin stihla 17 bodů. Slovenská hráčka Marie Růžičková přidala 10 bodů. Annemarie Godri-Parau stihla „jen“ 3 body.