Mistryně WNBA

7.10.2020
A je to tady, dneska v noci skončila ve třetím finálovém zápase letošní sezona WNBA. Svou dominanci ve finálové sérii jednoznačně potvrdily hráčky Seattle Storm, které deklasovaly 3:0 Las Vegas Aces.

Už v prvním zápase bylo vidět, že Esa měly za sebou těžší semifinálovou bitvu, když si musely účast ve finále dobít v pátém zápase. To jejich finálový soupeř si pošetřil síly, když semifinále vyhrál ve třech zápasech.

Od první chvíle bylo vidět, že Storm jsou lépe připraveny. Vždyť i jejich největší tahounky, Sue Bird a Breanna Stewart, si po tom, co vynechaly sezonu 2019 kvůli zranění, vylepšily osobní statistiky. Díky tomu se druhá jmenovaná stala MVP celého finále. Je to její druhé osobní ocenění během 4 odehraných sezon v WNBA.

Seattle Storm se vítězstvím v tomto zkráceném ročníku připojil ke dvěma dalším týmům (Houston Comets a Minnesota Lynx), které vyhrály WNBA čtyřikrát (2004, 2010, 2018 a 2020). Také stanovily nový rekord v počtu vyhraných finálových zápasů na 11 v řadě. Veteránka Sue Bird byla u všech těchto zápasů, tedy od roku 2004. Mimochodem, příští týden oslaví čtyřicáté narozeniny.

První finálový zápas skončil rozdílem 13 bodů (93:80), stejným rozdílem skončil i druhý zápas (104:91). Třetí však patřil jednoznačně týmu Storm (92:59), který ve čtvrté čtvrtině nechal na lavičce právě Stewart, Bird a Loyd. Trojici hráček, která dotáhla Seattle k mistrovskému titulu.