Vítězná pražská derby

16.2.2020
Na domácí palubovce jsme potvrdili roli favoritů, bereme dvě vítězství.

USK Praha vs. HB Basket Praha 81:49

V 17. a 18. kole extraligy U17 jsme hostili dva pražské týmy. V sobotu nás čekalo družstvo HB Basket Praha, které je momentálně na 6.místě.  Holky vstoupily do zápasu s chutí a bylo vidět, že tento zápas rozhodně chtějí vyhrát. Tyto slova hráčky potvrdily především ve druhé čtvrtině.  Jednalo se o jednu z nejlepších čtvrtin, kterou jsme v této sezóně odehráli. Ovládli jsme jí v poměru 31:4 a to jsme klidně mohli dát ještě více bodů, kdybychom proměňovali jasné šance z podkoše. Druhý poločas nabídnul uspokojení z naší strany a vyrovnanou partii.  Do zápasu nastoupily všechny hráčky alespoň na 9 minut.

USK Praha vs. BA Sparta 57:54

Druhý den nás čekal tým ze Sparty, který se opírá o velmi solidní doskok. V hale na Královce mohli fanoušci pozorovat spíše obranný zápas, konečné skóre bylo pouze 57:54. Celý zápas byl velmi kouskovaný, soupeř házel o 17 víc trestných hodů než my. Sparta si po většinu zápasu držela mírný náskok, ovšem my jsme ve třetí čtvrtině zkusili zónovou obranu, která nesla své ovoce. Klíčový byl obranný doskok, ze kterého jsme chodili do rychlých protiútoků, díky kterým se nám zvedlo sebevědomí. Závěr zápasu jsme si zkušeně pohlídali a mohli jsme se radovat z výhry.

V příštích kolech nás čekají velmi důležité venkovní zápasy, ve kterých budeme muset podat rozhodně lepší výkon, pokud chceme pomýšlet na vítezství.