Důležité vítězství nad Karlovými Vary přiblížilo U14 postup do Extraligy

1.12.2019
V předposledním hracím víkendu U14 porážíme na domácí palubovce týmy ze Sokolova i z Karlových Varů. Karlovarským hráčkám jsme dokázaly oplatit porážku na jejich hřišti a protože jsme vyhrály o 24 bodů je velmi pravděpodobné, že postoupíme do Extraligy U14 ze 2.místa ve skupině.

Sobota 30.11.2019 - USK Praha : BCM Sokolov 108:17 !

I přes velkou marodku a zranění některých klíčových hráček, náš tým úplně převálcoval hráčky ze Sokolova. Od začátku utkání hrály holky s velkou chutí a nasazením. Poprvé za tým U14 nastopily Anička Kadeřábková a Terka Koudelková a obě byly díky svému hernímu projevu na hřisti velmi vidět. Pochvalu si zaslouží i Zuzka Baštová, která se často na hřiště nedostává. Tentokrát se však chytla šance a i ona ukázala, že se basketbalové posunula.

Body: Srpová 20, Obadalová 16, Linhartová 14, Vítková 11, Javanská 10, Paličková 9, Kadeřábková 8, Špatková 6, Seidlová a Koudelková 4, Kryšpínová 2

 

Neděle 1.12.2019 USK: Loko Karlovy Vary 61:37

Proti Varům jsme si daly cíl, vyhrát o víc než devět bodů. Začátek utkání byl těžkopádný a první koš jsme daly až v páté minutě. Postupně jsme se začaly prosazovat, podařilo se nám zahrát pár protiútoků, ze kterých jsme daly rychlé koše.  Celé utkání ovlivnilo zranění Verči Špatkové, která si cca v 7.minutě vyhodila rameno. Utkání muselo být na několik minut přerušeno a musela se zavolat záchranka.  Bylo otázkou jak se tato událost odrazí na herním projevu ostatních holek. Naštěstí musím pochválit holky, že nezústaly za sým nasazením a bojovností čtvrtinu dohrály vítězně. Od druhé čtvrtiny jsme nákok začaly navyšovat. Celé utkání nás zdobila velmi dobrá a důsledná obrana a měly jsme nadvládu v doskocích pod oběma koši.

Myslím, že tento hrací týden ukázal hráčkám, rodičům ale i trenérkám, že výkonostně jsme se za tři měsíce o kousek posunuly a hlavně, že chemie v týmu je skvělá. Jen tak dál !!!