Finále ŽBL

16.4.2019
Hráčky ZVVZ USK Praha o víkendu ukončily sezónu Evropské ligy, ve které získaly bronzové medaile. Nyní je čeká finálový souboj v Ženské basketbalové lize, ve kterém se utkají po šesti letech proti BK Žabiny Brno.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha odehrály o víkendu Final Four Evropské ligy, ve kterém skončily na 3. místě. V boji o bronzové medaile zvítězily nad domácí Šoproní 64:53. Zlaté medaile tak obhájily hráčky z Jekatěrinburgu, které deklasovaly Dynamo Kursk 91:67. Nyní čeká hráčky ZVVZ USK Praha finále Ženské basketbalové ligy, ve kterém se utkají proti BK Žabiny Brno.

Hráčky Žabin se po dlouhých šesti letech probojovaly do finále Ženské basketbalové ligy, kde se postaví proti úřadujícím mistryním z USK. Žabiny letos odehrály nejnapínavější semifinálový souboj s KP Brno, který se odehrál na 5 utkání. Nakonec ale do finále postoupily hráčky Žabin a první finálový souboj se odehraje ve středu 17. 4. 2019 ve SH Královka od hodin.

Boj o třetí místo je zatím vyrovnaný. Hradecké Lvice podlehly v prvním utkání na palubovce KP Brna 62:69, a na domácí palubovce sérii vyrovnaly vítězstvím 77:66. Dnes odehrají utkání třetí od 17:30 opět na palubovce Brna.

Nenechte si ujít finálový souboj a přijďte podpořit na Královku hráčky ZVVZ USK Praha obhájit titul českého mistra. Těšíme se na Vás zítra, 17. 4. 2019 od 18 hodin.