KP Brno porážíme 83:56

16.2.2019
Basketbalistky ZVVZ USK Praha dnes nastoupily v 19. kole Ženské basketbalové ligy proti druhému týmu v tabulce KP Brnu. Utkání se odehrálo od 17 hodin ve SH Královka a domácí basketbalistky si připsaly další vítězství.

ZVVZ USK Praha – KP Brno – 83:56 (20:15, 22:14, 20:14, 21:13)

Do základní sestavy nastoupila pětice Režan, Oblak, Ayayi, Thomas a Kateřina Elhotová. Utkání zahájila svou střelou za dva body Marija Režan. Hostující hráčky měly v první čtvrtině problém především s domácí podkošovou sestavou, ale i přes to dokázaly udržet s českými mistryněmi tempo. Druhou čtvrtinu otevřela svou úspěšnou střelou za 3 body hostující hráčka Edita Šujanová, která tak svůj tým přiblížila na rozdíl pouhých dvou bodů. To si ale pražské basketbalistky nenechaly dlouho líbit a po agresivnější obraně, začaly sbírat soupeřkám míče a proměňovat snadné koše a do poločasu nasbíraly 13 bodový náskok.

První koš třetí čtvrtiny trefila Lenka Bartáková. Pro hostující hráčky ale pak nastala šňůra domácích 12:0 a dalším košem se prosadily až v 6. minutě. Oba týmy hrály velmi agresivně v obraně, ale i tak domácí basketbalistky odskočily do poslední čtvrtiny o dalších 6 bodů. V poslední čtvrtině ještě přidaly domácí hráčky dalších 21 bodů, a i přes důstojný výkon brněnských hráček utkání skončilo rozdílem 27 bodů, 83:56.

Pro hráčky ZVVZ USK Praha to tak byl poslední zápas před Evropskou ligou, ve které odehrají důležité utkání o 2. místo ve skupině A proti CCC Polkowice.

Body ZVVZ USK Praha: Harrison 19, Thomas 17, Režan, Ayayi 14, Hanušová 8, Oblak 7, Romero 4