Strakonice porážíme 127:40

19.1.2019
Hráčky ZVVZ USK Praha dnes nastoupily od 17 hodin v 15. kole Ženské basketbalové lize, na domácí palubovce proti předposlednímu týmu v tabulce U19 Chance. Už od prvních minut na hřišti dominovaly a tým Strakonic porazily rozdílem 87 bodů.

ZVVZ USK Praha – U19 Chance – 127:40 (32:15, 40:12, 29:9, 26:4)

15. kolo Ženské basketbalové ligy odstartovalo pro Pražanky od 17 hodin ve SH Královka, kde nastoupily proti týmu ze Strakonic U19 Chance. Do základní sestavy nastoupila Režan, Romero, Vyoralová, Březinová a Elhotová Karolína. První koš trefila hned z prvního útoku Marija Režan, která byla autorkou prvních 4 bodů domácích. Hostující hráčky měly problém s celoplošnou obranou domácích, a i přes úspěšný přechod na útočnou polovinu si dokázaly vytvořit jen těžké střelecké pozice, ze kterých i tak dokázaly za první čtvrtinu vstřelit Pražankám tři tříbodové střely.  Domácí hráčky těžily z doskoků a rychlých protiútoků a první čtvrtinu zvítězily 32:15. Druhých deset minut utkání zahájila hostující hráčka Halátková svou tříbodovou střelou. Domácí hráčky hrály agresivní celoplošnou obranu, ze které získávaly míče a navyšovaly tak neustále bodový rozdíl. Už v poločase měl tým ZVVZ USK Praha čtyři dvouciferné střelkyně a do šaten se šlo za skóre 72:27.

Druhý poločas zahájily domácí hráčky bodovou šňůrou, kterou sice hostující hráčky přerušily, ale domácí pokračovaly v agresivní obraně, ve které získávaly jeden míč za druhým a v útoku se tak odměňovaly pohlednými akcemi a několikrát za sebou šly sami na koš. Stobodovou hranici, překročily domácí hráčky už na konci třetí čtvrtiny, a to Kristýna Brabencová svou střelou z podkoše. Pražanky skóre do poslední čtvrtiny navýšily o 29 bodů a do posledních deset minut utkání se šlo za stavu 101:36. Ty odstartovaly Pražanky šňůrou 13 bodů v řadě a svou obranou nenechaly hostující hráčky vůbec skórovat a hostující trenér tak zareagoval timeoutem. Ani po něm se ale hostujícím hráčkám nedařilo se prosadit a domácí pokračovaly v útočné podívané. Dvacetibodovou šňůru domácích dokázala přerušit až 50 vteřin do konce hostující hráčka Petrušková. S jejími trestnými hody po následném faulu to ale byly jediné 4 body Strakonic. Domácí trenérka si ještě jednu vteřinu před koncem utkání vzala timeout a domácí hráčky ještě v poslední vteřině dokázaly po akci vstřelit hostujícím trojku. Utkání tak skončilo konečným skórem 127:40. Nejlepší střelkyní utkání byla s 23 body Alyssa Thomas, která si ještě připsala 4 doskoky, 6 asistencí a 8 zisků.

Body ZVVZ USK Praha: Thomas 23, Ayayi 20, Vyoralová 16, Březinová 15 (13 doskoků), Režan 14, Elhotová Kat. 10, Elhotová Kar. 8, Romero 6, Pospíšilová 5, Šípová, Brabencová 4, Oblak 2