Do nového roku vstupujeme jasným vítězstvím

5.1.2019
První utkání letošního roku odehrály hráčky ZVVZ USK Praha dnes od 17 hodin ve SH Královka, proti Slovance MB. Utkání skončilo 107:50 a Pražanky tak zahajují rok 2019 vítězstvím.

ZVVZ USK Praha – Slovanka MB – 107:50 (30:10, 25:14, 20:3, 32:23)

Od 17 hodin odstartovalo první utkání Ženské basketbalové ligy tohoto roku. Pražské basketbalistky ZVVZ USK Praha, nastoupily proti 8. týmu v tabulce, Slovance MB.

Do základní sestavy nastoupila pětice Ayayi, Režan, Thomas, Oblak a Kateřina Elhotová. Skóre utkání otevřela Alyssa Thomas, která hned v úvodu proměnila prvních 6 bodů z 8. I přes neproměněné jasné střely, si Pražanky vytvářely náskok. Slovanka měla problém si jakoukoliv volnou střelu vytvořit, a v útoku tak jasné dominovaly domácí hráčky. První čtvrtinu zaokrouhlila svou střelou Tereza Vyoralová na 30:10. Druhou čtvrtinu zahájily Pražanky bodovou šňůrou 6:0, na kterou reagovala trenérka Slovanky timeoutem. Ani to ale domácí hráčky nezastavilo a dále pokračovaly ve výborné obraně, přes kterou se hostující hráčky jen těžko prosazovaly. Hráčky ZVVZ USK Praha využívaly především svou výškovou převahu pod košem a do poločasu tak trio Režan, Thomas a Hanušová nastřílely dohromady 36 bodů. Poločas uzavřela svou úspěšnou střelou Teja Oblak a do šaten se šlo za stavu 55:24.

Druhý poločas začal stejně jako druhá čtvrtina. Po šňůře domácích 6:0, si vzala hostující trenérka timeout. Ani po něm se ale hráčky Slovanky nedokázaly v útoku prosadit a domácí tak stále navyšovaly svůj bodový náskok. Jediné tři body, které daly hráčky Slovanky ve třetí čtvrtině, byla v sedmé minutě and-one akce Terezy Motyčákové. Třetí čtvrtina tak skončila 20:3. Poslední čtvrtinu ale naopak odstartovaly hostující hráčky šňůrou 5:0. Tu domácí hráčky opět rychle díky ziskům otočily na 7:5. I přes vyrovnaný průběh poslední čtvrtiny překročily hráčky ZVVZ USK Praha stobodovou hranici, a to v poslední minutě svou tříbodovou střelou Renáta Březinová. Utkání tak skončilo 107:50. Double double si připsaly hned dvě hráčky. Alyssa Thomas se 17 body a 13 doskoky a Alena Hanušová s 20 body a 10 doskoky.

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová, Režan 20, Thomas 17, Vyoralová 16, Březinová 10, Romero, Elhotová Kateřina 9, Oblak 4, Ayayi 2

Další utkání odehrají hráčky ZVVZ USK Praha ve středu 9. 1. 2019 od 19 hodin ve SH Královka, kde budou hostit ruský tým Orenburg.