Souboj neporažených v Jekatěrinburgu

27.11.2018
Hráčky ZVVZ USK Praha se sešly po reprezentační pauze, v neděli předehrály utkání s BK Žabiny Brno a dnes odletěly do Ruska, kde je čeká utkání proti dosud neporaženému celku UMMC Jekatěrinburg.

Z prvních tří utkání v letošní euroligové sezóně, se hráčky ZVVZ USK Praha zatím pokaždé radovaly z vítězství. Stejně tak to má i jejich zítřejší soupeř UMMC Jekatěrinburg. Oba dva týmy mají prozatím stoprocentní bilanci, a po zítřejším utkání zůstane ve skupině A už jen jeden neporažený celek. Bude to tým UMMC Jekatěrinburg nebo ZVVZ USK Praha?

Ruský celek má za sebou utkání proti ESBVA-LM, ve kterém zvítězily hráčky Jekatěrinburgu jasným rozdílem 99:51, ve druhém utkání porazily CCC Polkowice 69:54 a v posledním utkání porazily o 29 bodů Nadezhdu. Nejvytíženější hráčkou a zároveň nejlepší střelkyní týmu je Američanka Kayla McBride, která stráví na hřišti v průměru 32 minut, dává 15,7 bodů, a k tomu přidává ještě 2 doskoky a 5 asistencí. Tým Jekatěrinburgu se ale opírá o další hvězdy jako je například Brittney Griner s průměrem 14,7 bodů, 8,7 doskoků a 2 asistence, belgická reprezentantka Emma Meesseman s 11 body, 8 doskoky a 1,7 asistencemi nebo Alba Torrens, Countney Vandersloot a mladá ruská reprezentantka Maria Vadeeva.

Hráčky ZVVZ USK Praha nečeká určitě nic jednoduchého. Utkání se odehraje 28. 11. 2018 od 15 hodin v Jekatěrinburgu. Utkání můžete sledovat zde.