První zápas první stovka

3.10.2018
Hráčky ZVVZ USK Praha dnes odehrály první utkání ŽBL v nové sezóně a hned svým soupeřkám nasázely 107 bodů. Do zápasu se zapojila i Alyssa Thomas, která se teprve před pár dny připojila k týmu.

ZVVZ USK Praha – LOKO Trutnov – 107:48 (27:6, 29:9, 25:14, 26:19)

První utkání sezóny 2018/2019 odehrály hráčky ZVVZ USK Praha na domácí palubovce od 18 hodin a nastoupily proti týmu LOKO Trutnov.

Do základní sestavy nastoupila pětice Romero, Oblak, Elhotová Kateřina, Hanušová a Režan. První body utkání dala Leticia Romero, po asistenci Aleny Hanušové. Už v první čtvrtině domácí hráčky dominovaly jak v obraně, tak v útoku. Trutnovské hráčky se přes obranu Pražanek dokázaly prosadit pouze 6 body, a naopak v útoku nastřílely domácí hráčky 27 bodů. I ve druhé čtvrtině Pražanky potvrzovaly roli favoritek, a hlavně díky dobré obraně a rychlým protiútokům svítilo o poločase na tabuli skóre 56:15. Ve druhém poločase se hráčky Trutnova zlepšily střelecky v útoku, ale ani tak to nestačilo na snížení manka z první poloviny. Stobodovou hranici překročila Tereza Vyoralová svým trestným hodem.

Body ZVVZ USK Praha – Romero, Hanušová 18, Režan 18 (13 doskoků), Vyoralová 12, Březinová 11, Oblak 10, Elhotová Kat. 9, Thomas 8, Žílová 4, Brabencová 1


Michal Martišek - LOKO Trutnov

"První půle byla z naší strany možná až moc zakřiknutá. Bylo vidět že některé hráčky jsou mírně nervózní, byl to jejich první zápas za Trutnov a bály se dělat věci, které by měly proti kvalitnímu soupeři. V druhé polovině určitě nastalo zlepšení a mnohé nám vycházelo. Pro nás to byl 4. zápas v tomto složení a vzhledem ke kvalitě soupeře si myslím že výsledek je v pořádku."

Pavel Kubálek - ZVVZ USK Praha

"Po prvním zápase jsme rádi, že se nahřiště dostaly všechny hráčky, které byly na lavičce. Jsme velice rádi, že se nám podařilo do hry zapojit i Alyssu Thomas. Je tu strašně krátce, ale i tak ukázala že může být velkou oporou našeho týmu. Doufejme že se nám bude dařit a budeme hrát pěkný basket."