Finálová série 2:0 se vrací na Královku

29.4.2018
Dnes se od 18 hodin odehrálo druhé utkání finálové série Ženské basketbalové ligy. I přes dobrý první poločas domácích hráček se ve druhých dvaceti minutách ukázala kvalita hráček ZVVZ USK Praha a utkání nakonec skončilo 89:62. S profesionální kariérou se loučila bývalá česká reprezentantka a hráčka ZVVZ USK Praha, Ilona Burgrová.

KP Brno – ZVVZ USK Praha – 62:89 (15:14, 15:23, 19:25, 13:27)

Do základní sestavy nastoupila Hanušová, Romero, Xargay, Režan a Elhotová Kateřina. Prvním košem otevřela utkání Edita Šujanová, na kterou ihned zareagovala na druhé straně Alena Hanušová a skóre bylo 2:2. Hráčky Brna do zápasu nastoupily s velkou aktivitou v útoku a agresivitou v obraně. Prvních šest minut utkání si ale diváci na Hale Vodova moc košů neužily. Oba týmy ztrácely míče a Pražanky si z první čtvrtiny odnesly hned 7 ztrát. Domácí hráčky využily střeleckou nepřesnost Pražanek a prvních deset minut zvítězily 15.14.

Druhou čtvrtinu zahájily krásnou akcí domácí hráčky, po které následovaly dva rychlé protiútoky Pražaček a vedení tak svedly poprvé v utkání na svou stranu 20:17. Hráčkám ZVVZ USK Praha začalo padat a svůj bodový náskok navýšily na 10 bodů, který si držely až do posledních minut poločasu, ale poslední vteřiny ještě trefila trojku Edita Šujanová a poločasové skóre upravila na 30:37.

Začátek druhého poločasu patřil na straně Pražanek Kateřině Elhotové, která dala z prvních 11 bodů 9. Domácí hráčky ale stále nedovolily obhájkyním titulu odskočit o více než 10 bodů. Až tři minuty dokonce třetí čtvrtiny trefila opět Kateřina Elhotová střelu za tři body a bodový náskok zvýšila na 58:45. Do konce ještě oba týmy přidaly 4 body a do posledních deseti minut se šlo za stavu 49:62. Čtvrtou čtvrtinu zahájily Pražanky čtyřmi body v řadě a rozdíl ve skóre byl 15 bodů a rychle odskočily až na 22 bodů. Vysokým bodovým rozdílem už tak měly Pražanky utkání pod kontrolou. Na poslední minuty ještě stihly nastoupit mladé hráčky Michaela Krejzová, Kristýna Brabencová a Julia Pospíšilová a konečné skóre nakonec bylo 89:62.

Třetí utkání se odehraje ve středu 2. 5. 2018 od 17 hodin ve SH Královka.

Na konci utkání se ještě s domácím publikem loučila s profesionální kariérou Ilona Burgrová, která má za sebou několik úspěchů nejen ze zahraničí, ale také s národním týmem, se kterým vyhrála stříbrnou medaili z MS v roce 2010 a také s týmem ZVVZ USK Praha, ve kterém strávila 6 sezon, a byla také u vítězství Euroleague Women v roce 2015. Ilče přejeme ať se jí daří v osobním a dalším kariérním životě.

Body ZVVZ USK Praha: Režan 19, Hanušová 15, Elhotová Kateřina 14, Zahui, Elhotová Karolína 10, Xargay 9, Krejzová, Voráčková 4, Romero, Brabencová 2