Jedno vítězství dělí hráčky ZVVZ USK Praha od finále ŽBL

6.4.2018
Basketbalistky ZVVZ USK Praha dnes získaly druhý bod v semifinálové sérii Ženské basketbalové ligy proti Sokolu Nilfisk Hradci Králové a rozhodnout o postupu do finále tak budou mít šanci opět na domácí palubovce v úterý 10. 4. 2018 od 18 hodin.

Sokol Nilfisk Hradec Králové – ZVVZ USK Praha – 64:98 (14:29, 17:20, 23:24, 10:25)

Utkání odstartovalo v 18 hodin v hale Sokol Hradec Králové. Úvodní rozskok vybojovaly Pražanky, které nastoupily v sestavě Xargay, Romero, Režan, Zahui a Kateřina Elhotová. První koš trefila po doskoku Amanda Zahui. Hradecké lvice měly vstup do utkání výrazně lepší než v prvním zápase, ale Pražanky opět využívaly své výškové převahy a během prvních pěti minut si vytvořily desetibodový náskok 16:6. Do konce první čtvrtiny přidaly ještě hráčky ZVVZ USK Praha 13 bodů a zvítězily tak 29:14. Druhých deset minut utkání odstartovalo tříbodovou smrští. Během první minuty trefila první trojku Kateřina Elhotová, kterou vzápětí dala na druhé straně domácí Andrea Ovsíková, a hned další útok Pražanek trefila Karolína Elhotová. Během necelé minuty tak bylo skóre čtvrtiny 6:3. Tříbodový náskok ale Pražanky už nedokázaly navýšit a druhá čtvrtina skončila 20:17. Nejvíce bodů do poločasu dala Marija Režan s 16 body a Kateřina Elhotová s 12.

Druhou polovinu utkání zahájila Marija Režan proměněným jedním trestným hodem a vzápětí dalším košem po asistenci Marty Xargay. Domácí hráčky ale trefovaly střely v útoku a ujaly se vedení třetí čtvrtiny 11:7. Pak ale do útoku Pražanky nastoupily proti zónové obraně, při které trefila Kateřina Elhotová tříbodovou střelu a následně po úmyslném faulu svými trestnými hody dostala svůj tým do vedení čtvrtiny 11:12. Nakonec ale Hradecké Lvice udržely tempo Pražanek, a hlavně díky bodům z druhých šancí tak skončila třetí čtvrtina o pouhý bod 24:23 pro pražský celek. Poslední čtvrtinu zahájily Pražanky šňůrou 9:0, po které následoval timeout domácí trenérky. Ani poté se ale domácí hráčky nemohly trefit, a hráčky ZVVZ USK Praha tak pokračovaly ve svém bodovém představení. Až po stavu v poslední čtvrtině 13:0, se trefila domácí křídelnice Kristýna Minarovičová. Do konce utkání ale dokázaly domácí hráčky přidat pouze 8 dalších bodů oproti Pražankám, které daly bodů 25. Domácí hráčky si ale nenechaly dát 100 bodů a utkání tak skončilo 64:98. Nejlepší střelkyní byla s 22 body Kateřina Elhotová

Body ZVVZ USK Praha: Elhotová Kat. 22, Režan 21, Zahui, Hanušová 16, Elhotová Kar. 11, Voráčková, Romero 4, Xargay, Pospíšilová 2

Semifinálová série se tak vrací do SH Královka, kde mohou třetím zápasem Pražanky sérii uzavřít a zajistit si tak postup do finále Ženské basketbalové ligy. Utkání se odehraje v úterý, 10. 4. 2018 od 18 hodin ve SH Královka.