ZVVZ USK Praha je druhým semifinalistou ŽBL

27.3.2018
Basketbalistky USK si dnešním zápasem zajistily postup do další fáze Ženské basketbalové ligy. Ve třetím zápase doma porazily BA Karlovy Vary a jsou tak po Nymburku druhým postupujícím celkem. Další semifinalisty čekají ještě další zápasy.

ZVVZ USK Praha – BA Karlovy Vary 122:54 (40:9, 29:18, 25:13, 28:14)

Od začátku domácí hráčky ukázaly zatím nejpohlednější basketbal z celé čtvrtfinálové série. Výborná obrana střídala skvělý útok. Pražankám se první čtvrtina vydařila na výbornou. Hráčky USK předvedly, že jsou jasným favoritem zápasu. Pětice hráček nastřílela soupeřkám 40 bodů, postaraly se o to Režan (6), Xargay (11), Zahui (16), Romero (3), Elhotová Kateřina (4). Do poločasové přestávky domácí hráčky přidaly 29 bodů. Do listiny střelců se do poločasu zapsaly všechny hráčky utkání, které sbíraly minuty. Výbornou úspěšnost střelby měly do poločasu hráčky z Královy, 70% (10/7). I ve druhém poločase předváděly svěřenkně Natálie Hejkové pohledné kombinace. Hosté od druhé čtvrtiny bránily zónu, kterou se domácí snažily překonat rychlým protiútokem. 100 bodovou hranici pokořila Veronika Voráčková. Domácí v poslední čtvrtině kontrolovaly svoje vedení a dovedly zápas do vítězného konce a zajistily si tak postup do semifinále ŽBL 2017/18. Další utkání čeká hráčky ve středu 4.4.2018 od 18.00. Jejich soupeřkami budou hráčky Hradce Králové nebo Slavie.

Komentáře k utkání:

Pavel Kubálek

"Až v 3. zápase se nám povedlo potěšit oko diváka lahodnými momenty a potvrdili jsme, že umíme hrát s chutí a výborně v obraně."

Roman Maleček

"Mám pocit, že pro naše děvčata to byl konec sezóny. Oproti předchozím utkáním, kdy hrály celkem slušně, to dnes vzdaly. Nechtělo se jim běhat, špatně bránily a po té čtvrtce, kdy jsme dostali 40 bodů, nebylo o co hrát."