Od postupu do semifinále ŽBL dělí Pražanky jedno vítězství

23.3.2018
Dnes od 18 hodin odstartovalo pro hráčky ZVVZ USK Praha druhé kolo play off Ženské basketbalové ligy, které se odehrálo v KV Aréně v Karlových Varech. Pražanky i ve druhém utkání zvítězily, a od postupu do semifinále Ženské basketbalové ligy, je tak dělí pouze jedna výhra.

BA Karlova Vary – ZVVZ USK Praha – 65:87 (13:23, 22:24, 11:20, 19:20)

Do utkání nastoupila pětice Xargay, Romero, Zahui, Hanušová a Elhotová Karolína. První koš utkání dala domácí hráčka Karolína Malečková z nájezdu. Pražanky se snažily hned od začátku utkání běhat rychle dopředu, což se jim po dobré obraně a následných ziscích dařilo. Domácím hráčkám padly hned v úvodu dvě tříbodové střely a udržely tak vyrovnané skóre 8:8. Poté ale Pražanky přitlačily v obraně a v první čtvrtině hlavně díky rychlým protiútokům odskočily na rozdíl 10 bodů. Druhou desetiminutovku zahájily lépe hráčky USK a po skóre 7:2 si vzala domácí trenérka timeout. Karlovarským hráčkám se ale dařilo v útoku a držely s Pražankami krok. Minutu do konce poločasu dokonce stáhly domácí hráčky na 8 bodový rozdíl, pak ale přišly dvě ztráty za sebou, které hráčky USK Praha potrestaly a poločasové skóre tak upravily na 47:35.

Druhou polovinu utkání zahájila jedním trestným hodem Marija Režan. Domácí hráčky měly potíže se v útoku prosadit, naopak na druhé straně už v páté minutě navýšily Pražanky svůj náskok na 23 bodů. Domácí trenérka si po skóre 40:63 vzala timeout, po kterém hned další koš trefila Alena Hanušová. Další dvě minuty ale žádný koš nepadl. Prolomila to až Karolína Malečková svou dlouhou tříbodovou střelou. Třetí čtvrtinu tak zvítězily hráčky ZVVZ USK Praha 20:11. Poslední čtvrtina byla stejně vyrovnaná jako čtvrtina druhá a Pražanky tak dokázaly do konce utkání odskočit na konečné skóre 87:65. Nejlepší střelkyní utkání byla Marija Režan se 17 body. Double-double zaznamenala Alena Hanušová, která ke svým 12 bodům přidala 11 doskoků.

Body ZVVZ USK Praha: Režan 17, Elhotová Kar. 15, Hanušová, Zahui 12, Romero 9, Xargay 8, Voráčková 6, Brabencová, Pospíšilová 4

Čtvrtfinálová série je tak 2:0, a v úterý 27. 3. 2018 mohou hráčky ZVVZ USK Praha sérii ukončit a postoupit do semifinálových bojů. Úterní utkání se odehraje ve SH Královka od 18 hodin.