V prvním čtvrtfinálovém zápase porážíme K. Vary a vedeme 1:0

21.3.2018
Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily dnešním utkáním do play off. Od 18.00 hostily na Královce tým Karlových Varů. Domácí tým se musel obejít bez Amandy Zahui a Kateřiny Elhotové, které skolila chřipka.

ZVVZ USK Praha – BA Karlovy Vary 101:65 (27:21, 22:16, 22:17, 30:11)

Začátek utkání byl na obě strany rozpačitý a první minutu napadl ani koš. První, kdo bodově prolomil neúspěšnou první minutu byla hostující hráčka Dominika Pohunková, která trefila přesnou trojku. Domácí hráčky odpověděly vzápětí a to Alena Hanušová, která proměnila úspěšnou střelu za dva body a v první čtvrtině byla nejlepší střelkyní USK. Hostující tým z karlovarského kraje držel s favoritem v prvních deseti minutách krok. Marii Režan musela vystřídat Michaela Krejzová, protože si připsala tři osobní chyby. Druhou čtvrtinu zahájila Karolína Elhotová, která po krásné asistenci úspěšně zakončila pohlednou akci. Hostující basketbalistky ale stále držely krok a dotahovaly se na domácí až na rozdíl tří bodů. Pražankám se stále nedařilo odskočit na vyšší rozdíl. Trenérka Natálie Hejková na nepřízniví stav reagovala timeoutem. Poté se Pražanky odrazily a odskočily díky třem po sobě jdoucím košům Veroniky Voráčkové. Druhou čtvrtinu vyhrály 22:16. Třetí čtvrtina byla opět ve znamení vyrovnané hry. Basketbalistky z K. Varů bránily zónovou obranu a domácím se nedařila střelba z dlouhé vzdálenosti. Po třiceti minutách domácí vedly o 17 bodů. Poslední fáze zápasu patřila domácím. Podařilo se jim náskok navýšit a dotáhnout utkání do vítězného konce. Stobodovou hranici prolomila Karolína Elhotová a utkání skončilo 101:65. Do rotace poslala trenérka Natálie Hejková všech devět hráček. Bodově se nejlépe dařilo Aleně Hanušové a Marii Režan, které daly dohromady 53 bodů. V zápase se opět prosadily všechny hráčky. Basketbalistky USK Praha se ujaly vedení ve čtvrtfinálové sérii 1:0. V pátek se odehraje druhé kolo od 18.00 v Karlových Varech.

Natalia Hejková: "Zápas jsme nakonec vyhrály o 40 ale první poločas byl bez náboje, z naší strany."

Roman Maleček: "My jsme určitě nepřijeli vyhrát, ale chtěli jsme uhrát nějaký slušný výsledek, což se nám 3 čtvrtiny dařilo. Kvalita se pak ale ukázala uplně někde jinde."

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová 29, Režan 24, Elhotová Kar. 15, Xargay 10, Voráčková 9, Romero 6, Pospíšilová 4, Krejzová, Brabencová 2