V sobotu nastoupíme doma proti Hradci Králové

9.3.2018
Ve středu prohrály hráčky ZVVZ USK Praha druhé čtvrtfinálové utkání v Evropské lize proti UMMC Jekatěrinburg a jejich euroligová cesta tak skončila. Nyní ale Pražanky čeká Ženská basketbalová liga, která se blíží do konce základní hrací části.

USK Praha má na programu ještě tři utkání před čtvrtfinále play off. Ve 20. kole nastoupí proti Sokolu Nilfisk Hradci Králové. Hradecké lvice prohrály v posledním utkání s Nymburkem a tím s největší pravděpodobností budou obhájkyně stříbrných medailí začínat první utkání play off na hřišti soupeřek.

Mezi největší opory Hradeckých lvic patří reprezentační debutantka Renáta Březinová, která si průměrně připisuje 12,2 bodů a 6 doskoků. Další hráčka, která průměrně střílí 12,2 bodů na utkání je Andrea Ovsíková. Kristýna Minarovičová, která patří do širšího výběru české reprezentace, dává v průměru jako třetí dvouciferný počet bodů, a to 10,8. Rozehrávačka Hradeckých lvic je další česká reprezentantka, Kateřina Bartoňová, která přidává 6,4 bodů a 3,3 asistencí.

Utkání se odehraje v sobotu 10. 3. 2018 od 17 hodin, ve SH Královka.