Dvě vítězství na Moravě

5.2.2018
Z Havířova vezeme cenné vítězství, z Olomouce jednoznačnou výhru, zlomený nos a výron v kotníku. V tabulce extraligy se posouváme na 3.místo

V pátek jsme odehráli utkání v Havířově. Na Moravu jsme odjeli bez nemocné Barči Kapkové a zraněné Majdy Černé.  Úvod utkání patřil Havířovu, když ve 3. minutě domácí hráčky vedly již 9:3. Pak jsme zlepšily útočnou hru a do 8.minuty jsme dokázaly stav otočit na 15:10. Jenže pak zas vládl Havířov a otočil skóre na 19:17. Druhý poločas opět skončil pro domácí hráčky, když jsme nebyly schopné ubránit hráčku č. 8 Kubíčkovou a do poločasu vstupujeme s devíti bodovým mankem. Navíc Sára Špelinová má 4 fauly. Vstup do druhé půle nám vyšel parádně díky velké bojovnosti a také plnění pokynů trenérky. Kombinovaná obrana a rychlé protiútoky během prvních tří minut znamenaly obrat v utkání. Třetí čtvrtinu vyhráváme poměrem 24:12, poslední čtvrtina už byla o maximální vůli a touze vyhrát 37 .minutě se soupeřkám podařilo vyrovnat, o minutu později vypadlá Sára pro 5 faulů. Opět jsme na závěr utkání změnily obranu a díky ní a proměněným trestným hodům se nám podařilo vyhrát. Druhý poločas jsme odehrály v šesti lidech ale pochvalu zaslouží celý tým za nasazení a podporu.

Body: Váchová 19, Votrubová 17, Žílová 15, Špelinová 11, Nekolní 9 , Hranáčová 9.

V sobotu jsme z Havířova přejely do Olomouce. Našim cílem bylo dostat co nejdříve všechny hráčky do hry a to se nám podařilo. Soupeřky vzdorovaly jen prvních pět minut, pak už míč propadával hlavně do síťky domácích. V naprosté pohodě a nasazením jsme předváděly jednoduchou hru, založenou na rychlých protiútocích a na skvělé hře Sáry Špelinové. V úvodu druhého poločasu dostala Julča Nekolná loktem do nosu a byla z toho zlomenina. Během několika málo minut si přivodila zranění Barča Váchová a tak jsme nakonec dohrávaly v osmi lidech, a většinu hry jsme hrály na 5 malých. I přes zranění, jde z holek a předvedených výkonů cítit sebedůvěra a opět se potvrdil herní nárust jednotlivých hráček.

Body: Špelinová 27, Žílová 13, Hranáčová 11, Nekolná 10, Maršíková 9, Votrubová 8, Kačírková  a Heřmanová 6