Utkání o vše

29.1.2018
Pražské basketbalistky čeká ve středu nejdůležitější utkání v Evropské lize. Aby postoupily ze skupiny musí vyhrát středeční utkání proti Castors Braine.

V posledním domácím utkání prohrály hráčky ZVVZ USK Praha proti Šoproň Basket a zkomplikovaly si tak postup do play-off. Nyní je tak čeká zápas o všechno, který se odehraje ve středu 31. 1. 2018 na palubovce Castors Braine. V případě prohry by musely hráčky ZVVZ USK Praha sázet na výsledky týmů Bourges Basket a Galatasaray. Tým Castors Braine už sice ze skupiny jistě nepostoupí, ale vítězství rozhodně nedají Pražankám zadarmo. Jejich kvalitu ukázaly i v prvním vzájemném utkání, kdy zvítězily 68:67. Nejlepší střelkyní týmu Castors Braine byla v tomto utkání s 21 body Anete Steinberga, která ještě minulou sezonu oblékala dres ZVVZ USK Praha. Lotyšská reprezentantka byla nejen v tomto utkání nejlepší střelkyní, ale dlouhodobě je bodovým lídrem celého týmu. Hned za ní se 14 body na utkání je Američanka Celeste Trahan-Davis.

Do Belgie odlétají hráčky ZVVZ USK Praha zítra a po příletu je ještě čeká trénink. Ve středu pak zápas o všechno. Utkání můžete sledovat 31. 1. 2018 od 20:15 zde.