O vítězství v Brně rozhodla první a poslední čtvrtina

27.1.2018
Od 16:30 se dnes odehrálo 17. kolo Ženské basketbalové ligy, které bylo bezesporu pro brněnské fanoušky velmi atraktivní. Basketbalistky ZVVZ USK Praha nastoupily ve SH Rosnička proti Žabinám Brno, které dokázaly favoritky z Královky porazit ve dvou čtvrtinách.

Basket Žabiny Brno – ZVVZ USK Praha – 60:78 (16,31, 17:12, 14:12, 13:23)

Pražanky přijely od Brna v 9 ti hráčkách. Do úvodu utkání nastoupila očekávaná pětice Xargay, Elhotová Kateřina, Režan, Zahui a Bonner. Utkání zahájila po přihrávce Kateřiny Elhotové, Marija Režan. V úvodu využívaly basketbalistky ZVVZ USK Praha zejména své podkošové hráčky Režan-Zahui. Během prvních deseti minut se na hřiště dostalo hned 8 hráček, které ukončily první čtvrtinu stavem 31:16. Druhou čtvrtinu zahájily lépe domácí hráčky, které nejvíce bodově táhla zahraniční posila Whitney Bays. Do konce poločasu dokonce hráčky Brna stáhly rozdíl z první čtvrtiny na 43:33 a druhou čtvrtinu tak zvítězily 17:12.

Do druhého poločasu tak šly hráčky USK s 10 ti bodovým náskokem. I ve třetí čtvrtině byly střelecky lepší domácí hráčky. Na začátku třetí čtvrtiny se basketbalistky z USK nedokázaly trefit a zahazovaly jasné šance z pod koše. Brněnský celek tak nepřesných střel hostujících využil a ve 4. minutě se tak stáhly na rozdíl 4 bodů. Následoval timeout Natálie Hejkové a následovaly rychlé čtyři body v řadě. Na to ihned reagoval na druhé straně domácí trenér Viktor Pruša. Domácí hráčky dokázaly obranu pražského celku rozhodit a dařilo se jim držet krok. Třetí čtvrtinu dokázaly zvítězit 14:12. Poslední čtvrtinu zahájila Lenka Šoukalová a opět tak snížila na 5bodový rozdíl. Hráčkám USK ale začalo padat v útoku a 4 minuty do konce utkání svůj náskok zvýšily na 12 bodů. Domácí hráčky se ještě snažily, ale Pražanky nakonec utkání dotáhly na konečné skóre 78:60. Kromě Veroniky Voráčkové se všechny hráčky podílely na konečném výsledku.

Body ZVVZ USK Praha: Elhotová Kat. 15, Režan 13, Hanušová 12, Bonner 11, Zahui 10, Xargay 9, Romero 6, Elhotová Kar. 2