Důležité vítězství ve Francii

17.1.2018
Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve 12. kole Evropské ligy vyhrály 72:59 na hřišti Villeneuve a udělaly tak důležitý krok k postupu ze skupiny. Stále mají šanci na druhé místo ve skupině A, k tomu však musí vyhrát oba zbývající zápasy se Šoproní a s Castors Braine.
ESBVA-LM (FRA) : ZVVZ USK Praha (CZE)    59:72 (19:23, 10:19, 17:16, 13:14)

Oba příští soupeři se dnes utkali spolu a Šoproň vyhrála v Belgii 66:61. Maďarský celek tak uhájil druhé místo před USK o jedinou výhru. Čtvrté Bourges a pátý Galatasaray ztrácí na USK jedno vítězství, ale mají lepší vzájemné zápasy.

České mistryně proti francouzskému celku z předměstí Lille předváděly svůj nejlepší basketbal v novém roce. Od konce první čtvrtiny si udržovaly vedení, které narostlo až na 19 bodů. Dobře si půjčovaly míč, přesně střílely a využívaly převahu pod košem. Francouzky se pokoušely skórovat za tři body, když vystřelily 33 střel. Hostující hráčky z USK, ale předčily domácí na doskoku a získaly 45 míčů.

Jenže postupně se začaly kupit chyby a ztráty míče, a Pražanky dovolily domácím snížit na sedm bodů. V koncovce však nápor Villeneuve ustály a vybojovaly důležité vítězství.

Klíčovou postavou byla chorvatská pivotka Marija Režanová, která dala důležitých šest bodů v poslední pětiminutovce a nakonec nasbírala 20 bodů a 16 doskoků. DeWanna Bonnerová přidala 14 bodů a Amanda Zahuiová 13 bodů. Statistiky naleznete zde.
Zdroj: ČTK, USKBASKET.CZ