Vítězství o 84 bodů přivážíme z Ostravy

12.1.2018
Od 20 hodin se dnes odehrálo 15. kolo Ženské basketbalové ligy, ve kterém se hráčky ZVVZ USK Praha utkaly proti SBŠ Ostravě. Do utkání kromě dlouhodobé zraněných nenastoupila Kateřina Elhotová s Dewannou Bonner.

SBŠ Ostrava – ZVVZ USK Praha – 41:125 (14:27, 9:28, 5:30, 13:40)

Do základní sestavy nastoupila pětice Xargay, Romero, Voráčková, Zahui a Režan. Už od začátku utkání nastoupily Pražanky na své soupeřky v obraně po celém hřišti a komplikovaly jim tím přechod na útočnou polovinu. Hráčky z Ostravy měly velké problémy se vůbec na útočnou polovinu dostat, a když už se jim to přes těsnou obranu podařilo nestihly vystřelit do časového limitu 24 vteřin. První koš domácích trefila až v 5. minutě za stavu 13:0, zahraniční posila Cassie Peoples. Do konce první čtvrtiny přidaly domácí hráčky ještě 13 bodů a do druhé čtvrtiny se šlo za stavu 27:14. I v druhých deseti minutách měly jak v útoku, tak v obraně na vrh Pražany a pokračovaly v týmovém útoku a agresivní celoplošné obraně. Do poločasu donutily hráčky ZVVZ USK Praha své soupeřky k 16 ztrátám a polovinu svých bodů proměnily z rychlých protiútoků. Třetí čtvrtina byla jasně v režii hráček z Královky. Svým soupeřkám dovolily dát pouhých pět bodů, naopak na útočné polovině jich nasázely 30. Hráčkám ZVVZ USK Praha tak scházelo 14 bodů do překonání další stobodové hranice. Tu překonala 7 minut do konce utkání Julie Pospíšilová svou tříbodovou střelou. Utkání už od začátku až do konce měly hráčky ZVVZ USK Praha pod kontrolou a s přehledem přivážejí z Ostravy vítězství 125:41. Nejlepší střelkyní tohoto utkání byla Marta Xargay se 17 body a přidala 5 asistencí.

Body ZVVZ USK Praha: Xargay 17, Elhotová Kar. 15, Režan 14, Pospíšilová, Romero, Voráčková, Hanušová, Krejzová 12, Brabencová 10, Zahui 9