Vítězný vstup do roku 2018

3.1.2018
Velmi vyrovnané utkání odehrály na úvod roku 2018 hráčky ZVVZ USK Praha proti týmu CCC Polkowice. Až ve třetí čtvrtině dokázaly Pražanky odskočit na 7bodový náskok, který do konce utkání navýšily na konečných 10. Do utkání nastoupila i Alena Hanušová, která se vrátila po zranění kotníku.

CCC Polkowice – ZVVZ USK Praha – 51:61 (12:12, 15:16, 13:19, 11:14)

Utkání odstartovalo v 19 hodin na palubovce CCC Polkowice. Do základní sestavy nastoupila Marta Xargay, Dewanna Bonner, Kateřina Elhotová, Amanda Zahui a Marija Režan. Utkání zahájila domácí hráčka Spanau svou střelou za tři body. Další tříbodovou střelou navýšily domácí hráčky na 6:0. Od začátku utkání hrály hráčky Polkowic celoplošnou obranu, kterou zdržovaly útok Pražanek. První koš hráček ZVVZ USK Praha padl až ve 4. minutě utkání, kterou trefila Marija Režan. V průběhu první čtvrtiny nastoupila po zranění Alena Hanušová, která hned svůj nástup zahájila úspěšnou tříbodovou střelou. Po vyrovnané první čtvrtina přišla tahanice o vedení. Jednou vedly domácí hráčky, podruhé zase hráčky ZVVZ USK Praha. Nejvíce dokázaly Pražanky odskočit svým soupeřkám o 4 body, který ale opět Polkowice dotáhly. V poslední minutě druhé čtvrtiny dala Kateřina Elhotová trojku a stav byl 28:25. Následoval ale dlouhý útok domácích hráček, které trefily koš až v poslední vteřině a poločasové skóre tak upravily na 28:27.

Druhou polovinu utkání zahájila Marija Režan, ale hráčky Polkowic ihned zareagovaly rychlým protiútokem. V obraně dále pokračovaly v celoplošné obraně a zpomalovaly tak útok Pražanek. Ty ale využívaly rychlých přihrávek a i přes dobrou obranu domácích hráček v podkošovém prostoru si dokázaly Pražanky vytvořit do poslední čtvrtiny 7 bodový náskok. V poslední čtvrtině hrály Pražanky trpělivě a udržovaly si svůj náskok až do konce utkání. Nový rok tak zahajujeme vítězstvím 61:51 na palubovce CCC Polkowic. Také děkujeme všem fanouškům, kteří s námi do Polkowic vyrazili a opět vytvořili výbornou atmosféru.

Body ZVVZ USK Praha: Bonner 15, Zahui, Elhotová Kateřina 14, Xargay 7, Režan 6, Hanušová 3, Romero 2