První utkání roku 2018

1.1.2018
Nový rok je tu a hráčky ZVVZ USK Praha čeká cesta do Polska, kde odehrají první euroligové utkání v roce 2018. Do Polska odcestují zítra a 3. ledna je čekají hráčky CCC Polkowice.
Do konce základní části Euroleague women zbývá posledních pět zápasů. Pražanky čekají ještě dvě domácí utkání a tři venkovní. Už ve středu 3. ledna je čeká zápas proti polskému týmu CCC Polkowice. Polkowice se aktuálně dělí o poslední místo ve skupině s týmem Castors Braine, s 2 výhrami a 7 porážkami.

Nejlepší střelkyní polského celku je Alysha Clark se 14 body a 4,5 doskoky a Bria Holmes s 11 body. Hru řídí lotyšská rozehrávačka Elina Babkina, která si k 8 bodům připisuje 5 asistencí. V prvním vzájemném utkání si s polským týmem hráčky ZVVZ USK Praha poradily a zvítězily 72:66. Nejvíce se dařilo Aleně Hanušové, která dala 20 bodů a doskočila 5 míčů. Ta už od Vánoc naplno trénuje s týmem a do utkání proti Polkowicím by se po zranění měla zapojit. 

Do Polska odcestují Pražanky zítra a ve středu 3. ledna odehrají první utkání v letošním roce od 19 hodin ve Sportovní hale v Polkowicích. Utkání můžete sledovat na youtube.com/fiba