Vysoká výhra v Pardubicích a porážka v Hradci

12.11.2017
V sobotu jednoznačně porážíme Pardubice, v Hradci Králové prohráváme i v kompletní sestavě o 16 bodů.

V sobotu 11.11.17 jsme si s chutí zahrály proti Studánce Pardubice. I za ponurého osvětlení jsme hrály pěkný rychlý basketbal, dařil se nám přechod do rychlého protiútoku, v obraně jsme komunikovaly a dařilo se nám i zdvojování. Celkově byla radost se dívat na holky s jakou chutí a elánem holky hrají. Výborně zahrála po zranění se navrátivší Barča Váchová " Vachina", ale pochvala patřá každí hráčce, která do utkání nastopila.

Pardubice: USK 48:124

Body: Nekolná 29, Váchová 27, Kapková 25, Votrubová 17, Maršíková 9, Hranáčová a Kačírková 6, Siebenstchová 4, Burdová 1, Zachová a Matysová 0.

Oč snažší soupeř byl v sobotu, o to těžší to bylo v neděli proti vedoucímu týmu tabulky proti Hradci Králové. Na domácí palubovce jsme dostaly nářez o 40 bodů, ted jsme chtěly být důstojěnjším soupeřem.

Předsevzetí se nám dařilo i přes strach který holkám dost často svazoval ruce.  Už při rozcvičení šlo z holek cítit respekt k soupeři. S úvodním hvizdem a za povzbuzování jak holek z lavičky tak skvělých rodičů, jsme přece jen makaly. První čtvrtinu prohráváme 12:10 a utkání je velmi vyrovnané. Úvod druhé čtvrtiny se nám vůbec nepodařil a prvních pět minut prohráváme 11:4. V obraně chybí komunikace, odstupování a soupeřky se snadno prosazují a v útoku to co nás ctilo v sobotu, hrát rychle dohrávat RP jako bychom všechno zapoměly a útok je velmi statický. Druhou čtvrtinu nás herně drží Kačka Votrubová a pivotky Sára Špelinová a Julča Nekolná.  Do poločasu jdeme se sedmibodovou ztrátou. Druhý poločas i když jsme strašně chtěly a dřely jsme, nepodařilo se nám dostat na lepší rozdíl než 6 bodů. Dotahování nás stojí spoustu sil a prakticky jsme odešly fyzicky. Porážka o 16 bodů byla za naše úsilí zbytečně krutá, ale máme před sebou další výzvu. Výborně zahrála hlavně v prvním poločase Kačka Votrubová, v druhém nás držela Sára Špelinová.

Body: Špelinová 15, Nekolná 11, Váchová a Votrubová 8, Kapková 6 Siebenstichová 4