V Rusku proti Dynamo Kursk

31.10.2017
Hráčky ZVVZ USK Praha odcestovaly v pondělí ráno do Ruska, kde je čeká další euroligové utkání proti dosud neporaženému týmu Dynamo Kursk. Tým ZVVZ USK Praha má na kontě jednu porážku proti týmu Galatasaray 77:82 a dvě vítězství proti Bourges Basket 64:61 a v posledním utkání zvítězily na domácí palubovce s CCC Polkowice 72:66.

Nyní čeká hráčky ZVVZ USK Praha nelehký úkol. Utkají se totiž s obhájcem euroligového titulu, který dosud neprohrál, a to s týmem Dynamo Kursk.

Za tým Dynamo Kursk letos nastupuje Sonja Petrović, která předešlé 3 sezony oblékala dres ZVVZ USK Praha. Sonja patří k nejlepším střelkyním týmu Dynamo Kursk s průměrem 17,3 bodů na utkání, přidává 8 doskoků a 5 asistencí. Dalším lídrem je Američanka Nnekadi Ogwumike, která odehrála prozatím jedno utkání proti Šoproni, kdy dala 15 bodů a doskočila 7 míčů. Další dvouciferné střelkyně je Američanka Angel McCoughtry se 14,3 body a ruská reprezentantka Maria Vadeeva s 13,7 body. Hru ruského celku řídí zkušená španělská rozehrávačka Anna Cruz, která se 7 asistencemi na utkání tvoří hru ruského celku.

Utkání Dynamo Kursk:
Dynamo Kursk - Castors Braine - 84:68
Dynamo Kursk - ESBVA-LM - 83:68
Šopron Basket - Dynamo Kursk - 74:88

Hráčky ZVVZ USK Praha odletěly do Ruska v pondělí, dnes je čeká tréninková část a ve středu se utkají proti Dynamo Kursk od 17 hodin.

Utkání můžete sledovat na youtube.com/FIBA zde a nebo živě na ČT sport.