Až závěr rozhodl o vítězi

18.10.2017
Basketbalistky ZVVZ USK Praha ve 2. kole Evropské ligy prohrály 77:82 na palubovce jednoho z favoritů skupiny Galatasaray Istanbul. Nenavázaly tak na úvodní domácí výhru nad Bourges. Při ní jim vyšla koncovka, zatímco v Istanbulu doplatily právě na nevydařenou poslední čtvrtinu, ve které zaostávaly hlavně v obraně.

České mistryně přitom byly dlouho lepším týmem. Skvěle doskakovaly zejména v útoku, kde soupeřky přeskákaly 19:7, a dokázaly si zkušeně poradit i s presinkem. Vypracovaly si až sedmibodové vedení, nátlaková hra soupeře je ale připravila o síly, které v závěru chyběly.

Dommácí tým začal v poslední čtvrtině získávat zápas pod kontrolu, proti však byla zejména Amanda Zahui. Švédská pivotka USK nastřílela 26 bodů a dělala domácí obraně velké problémy. Jenže pět minut před koncem musela ze hry poté, co jí sudí pískli technickou chybu za přisimulování faulů, a jelikož šlo o její pátou chybu, musela ze hry.

Navíc se nedařilo zastavit střelkyni Allie Quigley, která rovněž zaznamenala 26 bodů. V dresu USK odehrála 21 minut teprve osmnáctiletá Veronika Voráčková a dala svých prvních sedm bodů ze hry v Eurolize. Dosud měla v elitní soutěži na kontě jen dva trestné hody. Rozehrávačka Leticia Romero nasbírala 10 bodů, sedm doskoků z toho šest v útoku, a sedm asistencí. Marta Xargay přidala 16 bodů a pět asistencí a Marija Režan 14 bodů a 11 doskoků.

Další zápas čeká hráčky USK tuto sobotu, kde hrají na Slavii.

Satistiky zde.

Zdroj ČTK, USKBASKET.CZ