Druhé utkání Evropské ligy proti Galatasaray

16.10.2017
Tým ZVVZ USK Praha má za sebou první utkání v Evropské lize. Zápas děvčata odehrála na domácí půdě proti Bourges Basket, který dovedly Pražanky do vítězného konce s rozdílem 3 bodů, 64:61. Nyní je čeká odlet do Turecka, kde se ve středu postaví proti Galatasaray.

Tým Galatasary má na rozdíl od týmu ZVVZ USK Praha z prvního utkání zapsanou porážku. Turecké hráčky podlehly týmů Sopron Basket 55:72. V tomto utkání byla nejlepší hráčkou tureckého celku, bývalá hráčka ZVVZ USK Praha, Jelena Dublijevic s 15 body a 7 doskoky. Hned za ní se 13 body a 6 doskoky se předvedla francouzská reprezentantka Olivia Epoupa a poslední dvoucifernou střelkyní byla Allie Quigley s 10 body.

Z prvního utkání potvrdila roli lídra Marta Xargay, která byla nejlepší střelkyní týmu ZVVZ USK Praha s 19 body a přidala 6 doskoků a 7 asistencí. Další dvouciferné střelkyně byla Amanda Zahui s 15 body a 9 doskoky a Alena Hanušová s 13 body. Šanci dala trenérka Natália Hejková 12 minutami i mladé české naději Veronice Voráčkové.

Druhé utkání Evropské ligy odehrají hráčky ZVVZ USK Praha v Turecku 18. 10. 2017 od 19:30 (MČ) proti Galatasaray.

Utkání můžete sledovat zde.