Z Trutnova vezeme další rekord

8.10.2017
Poslední utkání před premiérou v Evropské lize dnes čekal hráčky ZVVZ USK Praha v lize české. Odcestovaly dnes v 9 hráčkách do Trutnova, kde odehrály 5. kolo Ženské basketbalové ligy proti BK Lokomotiva Trutnov od 17 hodin a navýšily tak rekord nastřílených bodů letošní sezony 127.

BK Lokomotiva Trutnov – ZVVZ USK Praha – 32:127 (11:29, 12:25, 5:31, 4:42)

Základní sestavu tvořila Hanušová, Xargay, Režan, Zahui a Kateřina Elhotová. Utkání otevřela Amanda Zahui svou dvoubodovou střelou. Pražanky využívaly v postupném útoku svou převahu pod košem a po neúspěšných střelách domácích hráček běhaly rychle dopředu a předváděly pohledné akce. Díky kolektivní hře v útoku se tak bodově zapsalo v první čtvrtině hned 7 hráček za stavu 29:11. Svým 14. bodem odstartovala Alena Hanušová druhou desetiminutovku. Domácí hráčky využívaly především nájezdů do koše, ze kterých poté těžily a chodily si tak pro fauly. Pražanky ale dále pokračovaly v rychlé hře a do poločasu nastřílely 54 bodů. Do poločasu tak nastoupilo všech 9 hráček a všechny bodově přispěly k vedení 54:23.

Druhý poločas otevřela Kateřina Elhotová svou tříbodovou střelou. Čtvrtinu musel přerušit timeoutem domácí trenér, když nastřílely Pražanky za 5 minut hry 20 bodů. V Týmové obraně a v rychlé hře dopředu pokračovaly a třetí čtvrtina skončila rozdílem 26 bodů, 31:5. V poslední čtvrtině tak chybělo Pražankám 15 bodů do překonání další stobodové hranice. To se povedlo už 6 minut do konce Aleně Hanušové, která dostala krásnou přihrávku až pod koš od Leticie Romero a Hanušová poté zakončila z výskoku. Do konce utkání předváděly Pražanky pohledné akce jak v postupném útoku, tak především z rychlých protiútoků a také v obraně, kdy soupeřkám dovolily dát pouze 4 body a Pražanky nastřílely v poslední čtvrtině 42 bodů! Utkání nakonec skončilo 127:32.

V utkání byly tři hráčky, které daly 20 bodů a více, a to Alena Hanušová s 25 body, Amanda Zahui také 25 a Kateřina Elhotová s 20 body.

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová 25, Zahui 25, Elhotová Kateřina 20, Voráčková 14, Elhotová Karolína 12, Romero, Xargay 10, Režan 5 a Krejzová 4

Hráčky ZVVZ USK Praha mají nyní před sebou první euroligové utkání, které odehrají 11. 10. ve SH Královka, kde nastoupí poprvé v letošní sezóně proti francouzskému celku Bourges Basket.