Žákovská liga U15 na příští rok zajištěna

27.5.2017
O víkendu 27.-28.5.2017 odehrály hráčky ročníku 2003 a 2004 kvalifikaci o ŽL U15. Utkání odehrála na domácí půdě a zajistila si postup z 1.místa hned v prvním kole.

V sobotu nás čekaly soupeřky z Liberce a z Děčína. K dispozici bylo 14 hráček, a protože do utkání mohlo nastoupit jen 12, pře každým utáním proběhla nominace.

Tým loňských U14 posílila Kačka Votrubová, která již dva roky za nás hostovala ve starší katergorii, a letos konečně po dohodě s domácím Brandýsem se stala naši hráčkou. Okamžitě se ujala své role lídra a všechna utkání odvedla bezchybný a bojovný výkon.

USK : Liberec  85:19

Byly jsme jasně lepší a i přes drobné komplikace s tabulí a přechodem do haly B jsme si s chutí zahrály. Na žádost soupeře jsme odehrály druhý poločas na hrubý čas, a i tak jsme dosáhly vysokého skóre. Příležitost dostaly všechny hráčky.

Děčín : USK  38:116 opět jednoznačné vítězství našich holek a pozitivum, všechny hráčky se zapsaly do listiny střelců

neděle:

Brandýs : USK  39:73

Toto utkání mělo rozhodnout o tom, kdo postoupí z prvního místa. Soupeřky kousaly jen první čtvrtinu, v druhé jsme si udělaly pěkný náskok, a ve třetí už jsme byly jednoznačně lepší. Holky jezdily, bránily a dávaly koše po pěkných akcích.

USK: Říčany 95:33

Poslední utkání již byla exhibice. Opět bodovaly všechny hráčky a hrály jsme jednoduchý líbivý basketbal.

 

Celkové hodnocení: tento turnaj  nám ukázal, že tým může pokud bude kompletní pomýšlet v příští sezóně výš než letos. Musím pochválit již zmiňovanou Kačku Votrubovou, ale také z mladších Majdu Černou, Julču Nekolnou, které mne velmi příjemně překvapily. Každopádně všechny hráčky, které se se objevily na hřišti ukázaly svůj potenciál a byla jsem jak s přistupem tak i s herním projevem všech děvčat spokojena.