MČR U15 Hradec Králové

19.5.2017
Začátkem května od 5.-8.5.2017 odehrály svůj vrchol sezóny starší žákyně.

S odstupem dvou týdnů se vracím k vrcholu sezóny starších žákyň. Na MČR do Hradce Králové jsme jsme jeli jako jedni z favoritů o titul. V základní skupině nám patřilo druhé místo a los na MČR jsme měli dobrý.

V pátek 5.5. jsme nastoupili proti Karlovým Varům, s týmem jsme odehrály poslední utkání v dlouhodové části, a tak jsme měly na paměti, čeho se vyvarovat. Takže relativně jednoduché vítězství bylo pošramocené lehčím zraněním Nely Blažkové, která dostala ránu do oka.

V sobotu pokračovaly utkání ze v základní skupině. Ráno nás čekalo HB, které pokud si chtělo zachovat naději na postup do hry o medaile muselo vyhrát. Takže i když to na začátku vypadalo na opět jednoduché utkání nebylo tomu tak. Krom Kačky Zeithammerové, nebyl nikdo, kdo byl schopen dát body a tak Kačce nezbylo nic jiného, než zařídit "výhru" sama. Jejich 50 bodů ze 78 mluví za vše.

Třetí a poslední utkání základní skupiny bylo proti Kralupům. Tento tým se rozhodl pošetřit nejlepší hráčky a tak jsme s převahou vyhrály. Do hry se zapojilo všech jedenáct hráček ( na střídačce po obě utkání odpočívala Nela Blažková a Tea Samouk, které si odnesly lehčí zranění z pátku)

Neděle 7.5. - Semifinále

Toto utkání můžeme hodnotit jako klíčové a dnes vím, že nám v ten den nebylo dáno zvítězit. Soupeřky ze Slovanky byly na nás velmi dobře připravené. Dokázaly si pohlídat Kačku, které se nedařilo jednoduše zakončovat a nepadlo ji ani z venku, a opět i ostatní hráčky měly žalostnou úspěšnost. Nedokázaly jsme ubránit rychlejší hráčky, které snadno pronikaly do bedny, a dostaly jsme 8 trojek !!! Soupeři padlo vše, nám téměř nic. Jejich zónová obrana na nás platila se vším všudy. Přesto se holky nevzdávaly a dřely a chtěly vyhrát, velkým oživením a přislibem zvratu byl herní úsek na začátku poslední čtvrtiny. Výborně v tu chvíli hrála Nela Blažková, která získala několik míčů a dala dva koše rychle po sobě snížila na pět bodů. Bohužel přišlo její zranění, které bylo natolik vážné, že se musela zavolat záchranka. To byl zlomový okamžik, kdy bylo těžké holky přinutit koncentrovaně hrát , protože já sama jako trenér, jsem měla co dělat abych udržela pozoronost. Soupeřkám patřila gratulace za předvedený výkon, já i přes porážku byla na své holky pyšná. Nevzdaly to, bojovaly a hold vyhrál ten lepší. Nás čekalo v pondělí hrát o 3. místo proti Kralupum.

Pondělí 8.5. utkání o 3, místo

 

Tentokrát Kralupy nastoupily v kompletní sestavě, nám se dařilo  a já začala velmi brzo střídat, chtěla jsem at do hry o medaile se dostanou všechny holky. To se mi zpětně ukázalo jako chyba, protože naše hra začala mít trhliny a soupeřky se chytly. Nakonec vítězství o 4 body bylo hodně hodně vydřené.

 

Kačka Zeithammerová se stala nejlepší střelkyní turnaje a byla také v pětce All Strars.

 

Celkové hodnocení, myslím, že jsme během MČR nepředvedly úplně svou hru, nedařilo se pivotkám a křídla se jen těžko prosazovaly. Náš výkon hodně závisel na tom, jak se bude dařit Kačce, která opět ukázala jak vyjímečnou hráčkou ve svém věku je.