Jsme jedno vítězství od titulu

23.4.2017
Dnes na Královce se odehrálo druhé kolo finále Ženské basketbalové ligy. Do tohoto zápasu šly Pražanky za stavu 1:0, kde v prvním zápase zvítězily 95:52. Zápas odstartoval od 14.00 ve SH Královka.

ZVVZ USK Praha - Hradec Králové 73:57 (15:10, 20:10, 24:16, 14:15)

První čtvrtinu otevřela úspěšnou střelou Kia Vaughn, která byla v prvních minutách utkání jedninou bodující hráčkou na straně USK. Zaznamenala hned 8 bodů. Na druhé straně hradecké lvice držely krok po celých 10 minut. Druhou čtvrtinu otevřela úspěšnou trojkou Andělová a snížila na 13:15. Na straně domácích v zápětí opět navýšila skóre Anete Steinberga. Velmi tvrdou obranu mohli diváci vidět na obou stranách hřiště. Domácí hráčky ve druhé pětiminutovce vedly rozdílem deseti bodů 26:16. Druhou čtvrtinu zakončila ještě úspěšnou střelou s klaksonem Tereza Vyoralová a týmy šly do šaten za stavu 35:20 pro domácí.

Ve druhém poločase si první trojku připsala na úvod Kateřina Elhotová. Domácí basketbalistky po příchodu na palubovku velmi zpřísnily obranu a velmi efektivně využívaly přechodu do rychlého protiútoku. I ve třetí čtvrtině si USK vytvořilo náskok a po třetí desetiminutovce vedly hráčky z Královky 59:36. V zápase se střelecky dařilo Anete Steinberga, která byla autorkou 15 bodů. Do poslední čtvrtiny vstoupily lépe opět hráčky ZVVZ USK Praha. Na hřiště nastoupily všechny hráčky USK a všechny se bodově podílely na závěrečném skóre 73:57. Tereza Šípová zakončila utkání dvěma body v poslední vteřině a ZVVZ USK Praha tak vítězí a ujímá se vedení 2:0 v sérii. Ve středu nás čeká třetí finálový duel opět na Královce od 17.00. Bude USK slavit další titul? Přijďte podpořit holky v cestě za vítězstvím.

Komentáře:

Romana Ptáčková

" Dneska to bylo povedenější utkání než v Hradci Králové, kde jsme chtěli před doomácím publikem zahrát slušné utkání, ale totálně jsme vyhořeli v obranné fázi. Dneska jsme se soustředili na to, aby ta obrana byla alespon trosku lepší než v posledním utání, což se nám podařilo, takže spokojenost."

Pavel Kubálek

"Jsme rádi, že v neděli v nezvyklý čas jsme odehráli vítězný zápas. Jsem rád, že se dařilo všem našim hráčkám, protože jsme úspěšně bodovali na všech postech. Věříme, že poslední zápas se nám podaří úspěšně rozloučit s podařenou sezónou."

Statistiky týmů naleznete zde.