Finále ŽBL odstartuje tento čtvrtek

19.4.2017
Po velmi náročných šesti dnech cestování, trénování a odehraných zápasu ve Final Four Euroleague Women 2017 v Jekatěrinburgu, se hráčky ZVVZ USK Praha vracejí opět na českou scénu, kde odehrají finálovou sérii Ženské basketbalové ligy. Ve finále se utkají proti loňskému bronzovému medailistovi Sokolu ZVUS Hradci Králové.

Final Four Women 2017 skončil pro hráčky ZVVZ USK Praha 4. místem. I tak děvčata bojovala, předvedla vynikající výkony a odehrála vyrovnaná utkání. V prvním zápase podlehla v prodloužení s dnes už euroligovým vítězem, Dynamo Kurskem 80:87. V boji o třetí místo zvítězily nízkým rozdílem domácí hráčky z Jekatěrinburgu 63:68. I tak je nutno říct, že hráčky ZVVZ USK Praha předvedly úžasné výkony a bojovaly až do konce.

V pondělí se opět vrátily do Prahy, kde je už ve čtvrtek čeká první finálové utkání proti Sokolu ZVUS Hradci Králové. Hradecké hráčky se do finále probojovaly po vítězné semifinálové sérii 3:0, které odehrály proti KP Brnu. Mezi nejlepší bodové hráčky patří Minarovičová Kristýna s 11,5 body na zápas, další dvouciferná střelkyně je Rosenbaumová Klára s 10,2 body nebo Ovsíková Klára s 10,8 body. Finálová série se hraje opět na tři vítězná utkání, kdy první zápas se odehraje na palubovce Hradce Králové 20. 4. 2017 od 18:00.