Postupujeme do finále ŽBL

4.4.2017
Dnes od 18 hodin odstartovalo třetí semifinálové kolo Ženské basketbalové ligy. Hráčky ZVVZ USK Praha zvítězily nad DSK Basketball Nymburk rozdílem 45 bodů, 84:39. Kdo je čeká ve finále?

ZVVZ USK Praha – DSK Basketball Nymburk – 84:39 (15:3, 19:8, 25:11, 25:17)

První čtvrtina přinesla velmi nízké skóre, a to hlavně díky neproměněným košům na obou stranách hřiště. Po prvních deseti minutách měly hostující hráčky z Nymburka střelbu z pole 19/1 a domácí hráčky 15/3. I přes to si ale domácí hráčky dokázaly vytvořit dvanáctibodový náskok. Nymburské hráčky proměnily totiž v první čtvrtině pouhé tři body. Druhou čtvrtinu zahájila svou tříbodovou střelou Anete Steinberga a na druhé straně také tříbodovou střelou Lenka Šípová. Ve druhé minutě dostal hostující trenér technickou chybu a Karolína Elhotová proměnila jeden trestný hod. Do zápasu opět nastoupila Kateřina Elhotová, která ve druhé čtvrtině trefila hned dva koše za sebou po nájezdu a ze střely. Ve druhé desetiminutovce se tak střelba domácích hráček zlepšila a vytvořily si náskok do druhého poločasu o 23 bodů. Třetí čtvrtinu zahájila Lenka Bartáková svým volným nájezdem na koš. Další koš trefila po asistenci Marty Xargay, Candice Dupree. Domácí hráčky předváděly pohledné asistence a rychlé protiútoky a do poslední čtvrtiny se šlo za stavu 59:22. Poslední čtvrtinu zahájila Alena Hanušová. Do konce třetího semifinálového zápasu si tak domácí hráčky vytvářely čím dál větší bodový náskok. V poslední vteřině ještě upravila skóre svou úspěšnou střelou Tereza Vyoralová na 84:39 a Pražanky si tak zajistily místo ve finále. Do zápasu nastoupily všechny hráčky na soupisce a nejlepší střelkyní zápasu byla Anete Steinberga se 17 body.

Hráčky ZVVZ USK Praha tak jsou ve finále Ženské basketbalové ligy. Jejich soupeřem bude Sokol ZVUS Hradec Králové, který dokázal ve třetím utkání stáhnout bodové vedení KP Brno až v poslední minutě a zvítězily tak 78:73. Série tak skončila stejně jako v prvním semifinálovém boji 3:0. Finále tak bude mezi ZVVZ USK Praha a Sokol ZVUS Hradec Králové a boj o třetí místo odehraje DSK Basketball Nymburk proti KP Brnu. 

Finálový souboj se hraje opět na tři vítězná utkání. Hráčky ZVVZ USK Praha mají teď ale před sebou prvotně Final Four Euroleague Women, které se odehraje v Rusku na půdě Yekaterinburgu od 14. - 16. 4. 2017.


Body ZVVZ USK Praha:
Steinberga 17, Hanušová 14, Xargay 10, Elhotová Kar., Vyoralová 9, Dupree, Elhotová Kat. 6, Vaughn 5, Burgrová 4, Krejzová, Voráčková 2