V prvním semifinále vítězíme o 63 bodů

29.3.2017
Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily do semifinále ŽBL proti Nymburku výhrou 107:44, patnáct bodů dala vracející se Kateřina Elhotová. V repríze loňského finále nebylo o vítězkách pochyb od úvodních minut, jelikož Pražanky vstoupily do utkání šňůrou 28:2 a už v poločase vedly o 47 bodů.

ZVVZ USK Praha – DSK Basketball Nymburk 107:44 (28:4, 30:7, 24:16, 25:17)

Pro USK šlo o 108. ligové vítězství za sebou Druhé semifinále se hraje v sobotu v Nymburce, obhájkyně titulu si pak postup do finále mohou zajistit už v úterý 4. Dubna na Královce od 18.00.

V dresu ZVVZ USK Praha se po 346 dnech objevila Elhotová, které se v listopadu narodil syn. Za patnáct minut na palubovce nastřílela 15 bodů, když proměnila šest z osmi střeleckých pokusů. K tomu přidala pět doskoků a tři asistence a byla druhou nejlepší střelkyní svého týmu.

Ukázala tak, že by neměla mít problém se získáním formy před červnovým mistrovství Evropy, kde má být v domácím prostředí hlavní tahounkou českého týmu. Zároveň trenérce Natálii Hejkové naznačila, že s ní může počítat už pro Final Four Evropské ligy, které se hraje 14. a 16. dubna v Jekatěrinburgu.

Do prvního semifinále nstoupily všechny hráčky. Bodově se podílely na vítězství všechny hráčky USK Praha. Nejlépe se dařilo Kie Vaughn, která k 17 bodům přidala 5 doskoků.

Body ZVVZ USK Praha: Vaughn 17, Elhotová Kat., Dupree 15, Burgrová 11, Hanušová 10, Steinberga 9, Vyoralová, Palau 7, Xargay, Elhotová Kar., 5, Voráčková 4, Krejzová 2

Ohlasy po utkání:

Pavel Kubálek

"Dnes děvčata předvedla fantastický výkon hlavně v obraně v první půlce. Absolutně koncentrovaný výkon. Všechny hrály s přehledem, s nasazením, muselo se to divákům líbit. Nakonec těch 11 bodů v poločase bylo velkou odměnou pro nás. Taky bych chtěl zmínit výkon rozhodčích. Dnes výborně odvedli svou práci, nezasahovali, když nemuseli, měli utkání pod kontrolou. Tomu  i odpovídal vývoj hry, spád, dynamika, nasazení. Hrálo se dobře byť tvrdě, ale věřím, že se utkání líbilo nejen nám, ale i fanouškům."

Daniel Kurucz

"USK potvrdili jasně roli favorita. V české lize, vyhrají o tolik, o kolik se rozhodnou vyhrát. Pro českou ligu je to na jednu straně špatně, ale zas je to jeden z nejlepších týmu, který se dokáže prosadit v Evropě. My jim držíme palce. Mrzí mě, že se mi zbytečně zranila hráčka, takže o případný boj o třetí místo nebudeme kompletní."

Alena Hanušová

"Dnes jsme odvedly solidní výkon v obraně, hlavně v té první polovině, kdy jsme od soupeře dostali pouze 11 bodů. Podle výsledku jsme si dobře zastřílely, tomu napovídá celkové skóre. Všechny jsme se bodově prosadily, takže super výkon. Podařilo se nám si vyzkoušet rychlé protiútoky v rámci přípravy na Euroligu. Myslím si, že si všechny zahrály, to co chtěly a odvedly pěkný výkon. Kačka Elhotová se zapojila náramně. Hned v prvním utkání si dala 15 bodů a my všichni věříme, že jí to takhle vydrží a bude takhle hrát i v Eurolize."

Zdroj: ČTK, USKBASKET.CZ