Semifinále ŽBL startuje už tuto středu

27.3.2017
Hráčky ZVVZ USK Praha se pomalu blíží k závěrečné fázy Ženské basketbalové ligy. Už tuto středu totiž odstartuje další série, a to semifinálová.

Hráčky ZVVZ USK Praha se probojovaly do semifinále Ženské basketbalové ligy. Ve čtvrtfinále přehrály na zápasy 3:0 hráčky z BA Karlovy Vary a nyní je tak čeká další soupeř, kterého musí porazit třikrát, aby se dostaly do finále ŽBL. V prvním semifinále se utkají brněnské hráčky KP Brno a jejich soupeřem bude Sokol ZVUS Hradec Králové. Ve druhém semifinále se naše holky utkají proti DSK Basketball Nymburk.

DSK Basketball Nymburk přehrál ve čtvrtfinále 3:1 pražský tým BLK Slavia Praha. Mezi opory týmu patří především zahraniční posily. Nejlepší střelkyní je 202 centimetrová pivotka Aleksaandr Khomenchuk, která v průměru dává 11,4 bodů na zápas a doskočí 8 míčů. Mezi další dvouciferně bodující hráčky patří Ududenko Talisia (10,1) a Ursu Sonia(10,2).

Semifinálový souboj se hraje opět na tři vítězná utkání a hráčky ZVVZ USK Praha mají výhodu prvního domácího utkání. První zápas se odehraje ve středu 29. 3. 2017 od 18 hodin ve SH Královka.